Categories
Swedish

Järvsö har blivit poppis bland kändisar och förmögna

Lilla byn Järvsö har blivit den tuffa bruden i lyxförpackning som inte glömmer sina djupa i rötter i Hälsingland. Det är hambo och rock’n’roll. Pärgröt med stekt fläsk och frasiga crêpes. Svagdricka och champagne. Nu börjar kändisarna hitta hit. Men vad hade byn varit utan Lill-Babs?

Source: Järvsö har blivit poppis bland kändisar och förmögna

Categories
Swedish

Anledning att le

Enda gången man se Erdogan le på bilder tillsammans med Putin. Hmmmm….

Categories
Swedish

Prokrastinering

cascading water falls in woods
Photo by Quang Nguyen Vinh on Pexels.com

Dricker te. För freden. Gör mig redo genom att kolla igenom sociala medier. Som tråkar ut mig. Får mig att sucka tungt. Men som jag ändå alltid kollar igenom med någon slags måste känsla.

Dagen vikt åt kodning. Tamefan! Kommer någon och stör idag så… ja, det kan gå illa. Fast ändå. Jag är ju ganska fredlig av mig. Så farligheten i att störa mig är definitivt överdriven.

Men suget finns där. Att ta sig in i den där världen där man är ett med det man jobbar med. Där det inte finns annat. Ljuvligt är vad det är. Fast… jag har ett toalettak att måla idag också. Andra strykningen med våtgrund. Jag borde kanske ge mig i kast med det nu på direkten för att få ett helt lugnt sinne men jag är så SUGEN. VILL koda. Så det där taket får komma i andra hand. Ja och det finns väl inget som säger att jag inte kan måla det imorgon heller om man tänker till på det viset.

Prokrastinering heter det väl. Att skjuta upp saker. En sjukdom i sig. Jag brukar normalt ta det tråkiga först. Så ofta gör jag det att jag sällan hinner med det som är riktigt roligt. Är definitivt av åsikten att jag alltså bör prokrastinera mera. En vinnande slogan för övrigt.

Prokrastinera mera

Vem hänger inte med på det?

Liksom.

Helgen levererar en galette, godis och tillräckligt många timmar på soffan med bok och inslumring. Äkta pensionärsliv. Tack, tack, tack.

September har det blivit också. Dags att hämta hem två pallar björkved så att det finns något att stoppa in i de öppna spisarna. En sprakande brasa i en öppen spis, fåtölj och en whiskypinne när de iskalla vindarna ylar utanför fönsterrutorna är en av de välbeprövade metoder som står till buds för att palla med att överleva en till vinter här på kullen. Får man en kanelbulle till whiskyn så är allt gott och väl där och då och inget mer finns att kräva.

Finväder har utlovats. Brittsommar rent utav föröver. Fast Britt har inte namnsdag förrän den sjunde oktober så riktig brittsommar kan det väl inte vara då kanske. Bara bästa vädret efter midsommar under året anno 2023. Av det kan man njuta. Jag vet också ett gäng väldigt gröna tomater som kommer att gilla det där. Har man tur viskar solen några lagom fräcka historier i deras öron så att dom klädsamt rodnar ett gäng i taget några veckor framöver. Få saker är så mumsiga som egenodlade tomater som fått färg av en som som åtta minuter bort är ljuvligheten men som närmare än så är helvetet personifierat. Perspektiv mina vänner. Man upplever saker olika beroende från var man betraktar. Gäller f.ö. dem du kallar idioter också. Bra att veta,

Men koda är alltså det som gäller idag. Ja förhoppningsvis hela veckan. En del kallar det arbete såklart. Det är också ett sätt att se på det hela. Jag antar att man då också får ut en lön för utfört arbete om man nu har den benämningen. Men så kan det alltså aldrig bli här. Det handlar bara om pur glädje. Och som med alla glädjande saker så har även denna ett pris. Ja och är och finns väl inte på riktigt.

Jo Jo.