Categories
Swedish

Järvsö har blivit poppis bland kändisar och förmögna

Lilla byn Järvsö har blivit den tuffa bruden i lyxförpackning som inte glömmer sina djupa i rötter i Hälsingland. Det är hambo och rock’n’roll. Pärgröt med stekt fläsk och frasiga crêpes. Svagdricka och champagne. Nu börjar kändisarna hitta hit. Men vad hade byn varit utan Lill-Babs?

Source: Järvsö har blivit poppis bland kändisar och förmögna

5 replies on “Järvsö har blivit poppis bland kändisar och förmögna”

Poppis här med. Var där och åt en galette på Creperiet i helgen. Värdens dyraste “pannkaka” men urgott. Ja och värt pengarna.

Är ju förbaskat bra för kommunen eftersom turismen ger goda skattekronor. Alla förstår inte det och gnäller lite avundsjukt.

Problemet är om alla hus som går ut på försäljning blir sommarstugor för att ingen lokalt boende har råd att köpa. Så ser det väl princip ut idag på alla turisttäta orter. Vet inte om det finns någon vettig lösning på det där ens. I alla fall inte utan någon slags konstig marknadspolitisk reglering.

Ett alternativ annars för skidåkning är Edsbyn. Där har man en fin backe för sig själv nästan och man sliper köer och bor billigare.

Fast som Chefsarkitekt, aktieägare och företagare får vi nog ändå räkna dig som en av rikingarna. Sebastian Siemiatkowski kanske är mer värd på pappret såklart.Men åker inte lika bra skidor å andra sidan som Rejåsarna har jag hört.

Haha, din kommentar fick mig att skratta högt på bussen. Får väl sträcka lite på mig då.

Creperiet har jag tyvärr bara varit på en gång. Under lunchtid en fin dag i backen är där kaos. Men gott, det var det!

Att husen står tomma (ägs av säsongsgäster) är en svår nöt att knäcka. Hur man (eller jag då) än tänker så går det liksom runt och slutar i samma problem. Behövs någon tänkare som kan tänka längre utanför boxen. Någon kommer nog på något en vacker dag.

Fanns inte turstderna så skulle kanske husen stå tomma där av samma anledning. Men nu för att folk saknar jobb och inte har pengar för den skull. Så japp, Svår nöt att knäcka det där.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.