Categories
Musik

Aktuellt (igen)

Categories
Betraktelser & Berättelse

Nytt

K och jag månadshandlar som varje månadsslut. Det är idag det sker fast löningen inte kommer förrän på måndag. Ovanligt. Ja det är bara förordet. Men någon gång skall det göras och idag var passande och därför blev det idag.

Normalt beställer vi det mesta av maten redan under veckan och hämtar bara upp den den dag vi handlar. Sen tar vi lite annat sådant där som behövs i lite olika butiker. Maxar extrapriser bland annat. Det får gå en dag åt det här.

I onsdags invigdes den nya ICA Maxi butiken i Bollnäs. Det är väl ingen stor grej egentligen. Men vi är märkligt exalterad över det hela. Tio procent generellt är väl såklart inte fy skam det heller men vår upprymdhet är löjligt uppspelt.

Parkeringen är smockfull. Kundvagnarna slut. Man får vänta in en vagn. Och javisst det här är snyggt och prydligt och urbra jämfört med det trånga kyffe man fanns i tidigare.

Men…

Det som intresserar mig mest är de tekniska lösningarna. Nu ser man ju inte så mycket men etiketterna vid hyllorna är alla elektroniska. Elektroniskt papper i svart och rött. De flest agrafiska. I olika storlekar. Texten omöjliga att skilja från en tryckt eller skriven på pappper. Häftigt.

Väl hemma läser jag att batterierna klarar sig i upp till femton år. Att de kommunicerar med infrarött ljus. Att den lilla lampa som blinkar på en del av dem är en hjälp när varor skall plockas. Nästa vara som skall plockas blinkar helt enkelt. Så förbaskat smidigt. Sen kan de användas till att hitta varor också. Skapa virtuella kartor mm. Läser också i Elektroniktidningen (påpasslig artikel) att man skall sätta i solceller som kan ta tillvara ljuset i lokalerna för strömsättning. Ännu smidigare såklart.

Har såklart läst om detta förr. Men systemet verkar bättre än jag kunde fantisera om. Interpolera mot annan funktionalitet som man skulle kunna plocka in i system av den här typen. Överlagrad kommunikation t.ex från de ljuskällor som strömförsörjer enheterna när de får solceller. Hur roligt som helst. Ja och många behövs det ju i vilken butik som helst. Men baxnar över investeringarna. E-papper displayer är inte billiga. Men med 15-års livslängd och mer så kanske det ger sig.

Men det måste vara fantastiskt att dar igång en ny butik sådär. Fin fint coh trotts att parkeringen var förejulfull så var det ingen fara med trängsel där inne. Det enda som blev dåligt var att vi kom hem med vaniljsemlor. URK liksom.

Men härifrån blir väl det där som vilken vanlig butik som helst också som man besöker en gång i månaden för proviantering.

Annars då?

Ja mycket jobbat blir det alltså inte idag. Det blev helt enkelt inte så mycket tid över för det. Men de där dagarna för månadshandling är huggna i sten som dagar just för det. Utan dem överlever vi inte som boende här ute i skogen. Så är det bara. Enkel matematik och logik.

Men härifrån, eller ganska snart i alla fall, så blir det helg. Tänker inte göra mycket alls förrän någon gång på eftermiddagen på söndag när min vecka börjar. Härlig lördag. Ja med vaniljsemla. URK!

Men det finns annat ätbart i skåp och på hyllor så jag skall nog överleva tror jag.

På torsdag morgon går solen upp 6:59 här uppe. Den som inte känner någon lycka över detta faktum är en sten och bör fundera om hen inte var ett troll i en tidigare existens.

Nu helg!

Snart…

Categories
Swedish

Fysiskt krävande jobb leder inte till bättre kondition

Personer som är fysiskt aktiva på jobbet har ofta sämre kondition än stillasittande kontorsarbetare. Forskare har undersökt hur det här hänger ihop.

Source: Fysiskt krävande jobb leder inte till bättre kondition – | forskning.se

Artiklar man gillar. Man behöver bara läsa rubriken för att bli på bra fredagshumör….

Categories
Betraktelser & Berättelse

Allt är mot oss nu

Categories
Swedish

Hälsingetoppen

Gillar du musik? Ja då tycker jag att du skall ge Hälsingetoppen en chans. Massor av ny musik och nytt är faktiskt inget att vara rädd för alls. Jo jag vet. Det är tryggt att nöta på med det man alltid nött på med men visst låter det väl som man har blivit en ganska (eller rent av väldigt) tråkig person om man inte vågar sig på i alla fall något lite nytt då och då.

Man kan t.ex kör Hälsingetoppens spellista. Sätta den på scrampler och förvånas över hur mycket bra musik det finns som man inte visste fanns. Jag lovar du blir imponerad. Våga idag. Listan räcker till imorgon också. Mer än 124 timmar härlig nyskapande musik.