Categories
Betraktelser & Berättelse

Drömmar om regn

silhouette and grayscale photography of man standing under the rain
Photo by Aleksandar Pasaric on Pexels.com

Tänker att det vore skönt med ett stilla regnväder. Ett sådant där sommarregn. Som man kan gå ut i. Gapa. Stå där. Bli blöt. Tvätta bort sina synder i.

Men inga regn i sikte. Jo. Kanske till helgen. Fem grader plus är profetian. Fast sommarregn blir det såklart inte. Knappast regn att stå ute och gapa och bli blöt i heller.

Men regn blir det väl ett och annat snart nog ändå.

Längtar.

Här på kullen kodas det. Framgångar. Bra flyt under halva dagen igår. Den senare halvan av dan. Mycket dåligt under början av dagen. Får trösta mig med glass för all världens hjärndimma finns samlad i min skalle då. Men tydligen hamnade världen över just den daggpunkten senare för sen flöt det på i underbar harmoni och upptäckarglädje. Gjorde riktigt bra framsteg.

Fast vill egentligen löda och hålla på med elektronik. Bli mer skitig om händerna. Jo, gör ju det nu också. Firmwara. Alltså programvara i den där elektroniken. Men bäst trivs jag ännu närmare elektroniken och lödröken. Problemet är att den kräver sin mjukvara. Nästan varje projekt tar ett halvår och mer. Så man fixar ett kort. Löder komponenter. Verifierar att det fungerar. Tar en vecka om man tänkt rätt. Sen minst ett halvår av kodtragglande påp det då. Fast älskar ju det också såklart. Problemlösningen. Den “färdiga” produkten.

Fast den här vintern har varit lite segare än vanligt. Eftersom vi har så höga uppvärmingskostnader så går det ju inte att fixa så mycket grejer som man vill. Finansierar ju det här med egna SMÅ medel. Ja det förvånar såklart inte. Vem skulle satsa på en snubbe/gubbe som mig?

Klockan är elva när jag skriver det här. Hungern har tagit tag i mig och det är bara två skorpor som kan hålla tillbaks den så att jag klarar mig fram till lunchen. Tack gode han/hon/det/gud för skorpor. En påse godis skulle i och för sig vara godare men försöker att undvika att gå den vägen allt för ofta. Speciellt eftersom jag föll för glassmonstrets lockrop vid ungefär samma tid igår. Turligt nog är det slut på glass nu och semlor är för dyra.

Tänker man på semlor så tänker man på Backa-Jan. Han hade varit hit flera gånger nu med sina påsar och lådor fyllda med dessa godsaker vid det här laget. En god man på alla sätt. Saknad.

Men två skorpor alltså. Sen hinner man koda några rader till. Ett MQTT interface skall på plats på riktigt och testas. Det mesta av det tror jag redan fungerar. Men sådana hädiska tankar har jag haft förut…