Categories
Betraktelser & Berättelse

Lediga!

people wearing green and brown camouflage military suit while standing holding rifles
Photo by Somchai Kongkamsri on Pexels.com

Fredag eftermiddag och man börjar så smått försöka knyta ihop den påse man lyckats fylla under veckan. Det skall checkas in och det skall stängas av och det skall allt möjligt innan man med gott samvete kan säga att det är helg.

Men inhandlar godis i mängd idag. Stoppar i mig. Semlor också. Sen blir det pizza ikväll så man sväller väl ungefär som efter en fullbordad julhelg bara på den här dagen. Men må så vara, Behövde varenda sockerkorn jag kan få tag i idag. Ja egentligen igår och i förrgår också. Men då orkade jag inte färdas till affären. Så kan det vara när de trötta benen slår rot.

Lillkatten och jag kvar. Gammelkatten har avlägsnat sig. När båda är här så konkurreras det om att klappas. Gärna med jamande påminnelser. Den enda högt den andre tyst. Men önskemålet är lika tydligt. Allt det där är mycket enklare med bara en katt på bordet. Till synes helt oberörd över alla VSCP event som flyger ut och in i det kretskort hon nästan ligger på. Jag kan berätta att, javisst, allt fungerar ändå. Trotts knaster i högtalare när man klappar katt. Bra testmetod. Överlever grejerna närkontakt med katt så överlever de åska och andra saker också.

Att tomtarna också har vaknat till liv det visar denna bild med all tydlighet

Japp, varma fläcken är fortfarande et mysterium som återstår att lösa.

Min enda önskan just nu är att få sträcka ut mig på därför avsedd grön IKEA soffa och vila en stund. Kanske kan man lura till sig en stund under På Spåret. Perfekt program att somna in en stund till. Vaknar man när det är slut och inte efter tio så hinner man med en långfilm eller två avsnitt på en serie sen. Perfekt upplagd kväll.

Hulken är beredd på oväder. Det skall visst bli byig. Så uppshuntat allt som går. Dyrkör alltså. Som om man var miljonär. Hulken skrattar hela vägen fram till överkokningen och sotelden. Men det har han inget för. Imorgon shuntas det ner igen. Så det så. Skrattar bäst som skrattar sist säger jag.

Men i och med det där så får väl veckan anses vara slut. Hann väl ungefär en femtedel av vad jag hoppades. Ägnade större delen av min inre energi till att huttra och frysa och det gick ut över kodandet. Inget har hjälpt den här veckan. Kallt har det varit. Fast alla varmgrader inne och ute till trotts. Man är klen och en fryslort. Ja och alltså ocool.

Så täcke i soffan. “Extra varmt” hette de när vi köpte nya. Skulle ha köpt två till. För vintern. Så att man kunde ha dubbla. Slapp frysa. Men normalt skall man väl må ganska bra i ~20 grader. Fast inte jag alltså. Vid +23 börjar det bli skapligt. Det är som det är.

Nu är det helg!

Categories
Swedish

I en fullständigt galen värld

Categories
Swedish

Något Bra?

https://donate.wikimedia.org/?utm_medium=wmfSite&utm_campaign=homeButton&uselang=en

Categories
Swedish

Hälsingetoppen

brass drums
Photo by Rene Asmussen on Pexels.com

Fredag och dags för Hälsingetoppen igen. Såklart. Vem kunde tro annat. Ljungström har bidragit med femton nya, ja gamla, men nya på listan, bidrag denna gång. Vi vet alla att han ÄR en hjälte.

Njut av musiken.