Categories
Betraktelser & Berättelse

Död

Till slut så tar man dom, buggarna, men den här gången var det en kamp. Nåja, det är det nästan alltid. Eller i alla fall ofta. Men lika skönt när man plockar den varje gång. Dödar. Nåja, nästan. “Hurra” ropar man för sig själv och så börjar man leta efter nästa. Eftersom katten ligger och sover på en stol här bredvid så kan man inte ens skrika “hurra” särskilt högt. Man får viska. Eller tänka. “h u r r a“. Sådär försiktigt som andra bokstaverar när det är barn i närheten…

Men VSCP Link Protocol, MQTT, Wifi, och VSCP Droplet implementerat på den nya enheten. Fast jävlar vad mycket det är kvar fortfarande. Man borde vara tre såklart…

Fast egentligen är det fyra olika enheter, fyra olika kretskort, fyra olika funktionaliteter. Men Droplet protokollet är den viktigaste delen eftersom det ger några unika möjligheter. AES-128/192/256 krypterade framear över 802.11 med managed broadcast, Blixtsnabbt. Tre nivåer av noder. Alpha-noder kopplar till Wifi, Beta-noder har bara Droplet och är alltid spänningssatta, medan Gamma-noder kan sova större delen av sitt liv (vara batteridrivna) och använda Beta-noder för att samla event som de är intresserad av och kan hämta när de vaknar upp.

Droplet eftersom noderna beter sig som dropparna i ett regnväder på en sjö.

Fast om det fungerar vet man såklart inte förrän man vet om allt fungerar. Fast så är det ju alltid.

Allt blir till slut till sand ändå.

ps Såklart klarade jag inte av att döda buggen. Släppte ut den uppe på vinden efter infångandet så att den kan bo där med dom andra buggarna utsläppta just där. På vårkanten brukar man höra dom hoppa ystert där uppe. Som sig bör alltså. Buggar har också rätt att leva. Bara inte just i min kod. ds

Categories
Swedish

Google blew it with open source layoffs | InfoWorld

The decision to cut people who built the foundation that supports Google’s open source and cloud successes seems incredibly shortsighted.

Source: Google blew it with open source layoffs | InfoWorld

Categories
Swedish

Eliten är storstädernas vinnare – | forskning.se

Storstäder erbjuder många fördelar, men inte för alla. Främst gynnas redan framgångsrika människor av att bo och jobba där. Eliten är också i hög grad motorn bakom större städers tillväxt och välstånd, visar en studie.

Source: Eliten är storstädernas vinnare – | forskning.se

Categories
Betraktelser & Berättelse

2023-02-01

white clouds
Photo by Magda Ehlers on Pexels.com

Konstigt. 2023-02-01. Februari redan. Det har gått fort hit. Som under förra året. Trendbrott. Jodå. Förr var januari lika lång som ett kvartal åtminstone. Nu går det alltså på en tjillevipp. Som livet. Oj!

De sju minus håller i sig där ute. Men det är kulletemperaturer. Ner i dalgången där det mesta av byn ligger är det minus tio och lägre. Vid vattendragen säkert minus femton, minus tjugo. Kunde man se så såg man att kalluften flöt omkring i världen som vatten. Var man tillräckligt liten, var en vattenmolekyl eller så, kunde man åka med. Följa med hela vägen ut till havet. Stanna där.

Har jag berättat att jag gillar kortmenmingar?

Hur som helst så har min dag börjat. Den startade med Hulken igen som skrek på mig i sin nöd. Slut på mat, Pellets. Jag borde ha fyllt i går innan jag la mig men var för slö. Uppshuntad Hulk är som en människa på kokain. Det hetsas och fars omkring. Äts. Hundra spänn säcken. Fyllde åtta i morse för mina synders skull. Men shuntade ner i besparingsiver. Eller var det bara ett överlevnadstrick? Tjocktröja på…

Men nu så. Både Hulk och jag har fått frukost. Vi hoppar båda alltså glada omkring. Ja och jo och visst. Jag har fått tre också. Earl Grey som morgontraditionen bjuder. Därtill har en apelsin nedburits. Den skall jag avnjuta lite senare. Men ljuset är tänt. Tröstar.

Lillkatten är med ner såklart. Hon är först. Har letat henne efter Uppsalas gator nu på morgonen i vad man väl måste kalla en mardröm. Borta. Men hej och hå vad många katter det finns i Uppsalas gränder. Ja, åtminstone i drömmarna. Pelle svanslös såg jag inget av.

Fast när jag vaknade kom lillkatten springande glad och pigg som vanligt. Ett hjärta läker ihop. Tack gode han/hon/det/gud för att man får vakna när man befinner sig i nattmarans hårda och plågsamma grepp. Den dag man inte får det har man antagligen hamnat i helvetet på riktigt. Eller kanske samma där. Galna drömma kontras med de dåliga och de onda. Som ett vanligt liv.

Då skall det väl gå det med.

Världen har varit galen länge. Men verkar ständigt bli galnare. Att gnälla, klaga och skvallra är fröet till det högst otrevliga träd som växer upp och blir till ett krig. Som det ser ut nu frodas hatet. Man kan se stridsvagnar (och människorna där i) sprängas i luften till någon populär sång på social medier. Det tittas på. Hundratusentals. Det hatas. Positioner är låsta. Det finns liksom ingen annan väg annat än en eskalerande konflikt. De som ens pratar om diplomatiska lösningar skrattas ut. Otäckt. Allt till ingen nytta och grundat i gnället och avundsjukan.

Fred” – ropar man…

Det enda man kan gör är att kasta sig in i kodandet. Döva sig. Gömma sig. Som att ta en drog. Annars bryter man ihop i den dova känslan av sin egen otillräcklighet.

Så bugs – here I come!

Categories
Musik

Hälsingemusik