Categories
Betraktelser & Berättelse

Lugna ner dig

close up of wow word from scrabble letters and headphones
Photo by DS stories on Pexels.com

Ett sådan där avslut på programmerardagen då man vill utropa WOW. Men eftersom det inte finns en endaste en (utom lill-katten) som hör så låterr man bli och går istället och lägger sig för att läsa en god bok. Förhoppningsvis har euforin som bubblar just nu lagt sig imorgon efter att ha burit in pellets…

Categories
Betraktelser & Berättelse Meterologi

Man undrar

Vad hände där egentligen vid 19:12 tiden. Den andra anemometern registrerade också det där

Fick som synes fullständigt fnatt vid samma tid.

Man undrar vad som hände d’r vid den tiden?

Trean som är lite trögare loggade på som om inget har hänt däremot. Men den visar konstant lite för låga värden.

Man kan undra varför någon har tre anemometrar men det finns en enkelt förklaring. En gång i tiden var tanken att sälja dom här så såklart skulle de testas innan. Nu kan de lika gärna sitta kvar där och snurra på även om planerna på att sälja dom inte längre är aktuella.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Potatis

Tänk alla dessa semlor som måste in i ens mun och ner i ens hals. Att man inte får skavsår… Jobbigt. Heltidsjobbigt. En idag också. Man borde införa regler. Högst en om dan och om en om dan intagits redan i sex dagar så erfordras vit dag innan man får inhandla igen. Japp. Man får äta tårta den dan. Åtminstone en bit. Eller två dan före vit dag. Och kanske tre efter. För att unna sig.

Jag har slösat med tiden och varit på resande fot större delen av dagen hittills idag. Sett mest gubbar. Lyssnat nästan bara på gubbar. Köpt veganskt godis som visade sig innehålla smörolja. Alltså oveganskt som varje gång jag blir skickad att köpa veganska grejer. Att det skall vara så jävla svårt! Måste nog skaffa ett förstoringsglas att ha i fickan. Ser inte det jag borde se tydligen…

Edet toapapper. Dom där långa rullarna Jo det används här. Men går inte att få tag på sedan en tid. Inte andra långa alternativ heller. Får reda på idag att de blir för dyra att tillverka. Man har slutat. Glömt att tala om det för kunderna. Man får alltså köpa rullar som räcker som mest en halv dag istället. Köpa balar. Lastbilar. Sen skaffa abonnemang på spolbil. Struntpapper. Går det torka sig med räkningar?

Min gissning är att det handlar om potatisstärkelsen. Jo används mycket av det i toapapper. Jag tror den har kommit från Ryssland normalt. Gör inte det längre. Men det där är en gissning alltså. OM det är så får de gärna behålla sin tredje sorteringens potatis de där jävla mördarna.

Tacka potatisodlarna nästa gång du torkar dig i rumpan alltså. Kanske går det att äta toalettpapper slår det mig… Har dock inte provat. Har du?

Nu sitter jag här på kontoret med en kopp kaffe. Det skall sättas igång och arbetas. Fast själva mekanismerna för det verkar inte vara på plats riktigt. Man får alltså närma sig det hela försiktigt. Tända sitt ljus. Ta en till kopp kaffe. Kolla in Aftonbladet och Ljusdalsposten och Ljusnan och läsa det som går att läsa gratis. Rubrikläsande mest. Som vilken Facebookanvändare som helst alltså.

Ute står två pallar pellets och väntar. Hulken vet inte om det ännu. Om han gjorde det så skulle han väl börja snålläcka i ett av sina värmerör den rackaren. Dregel. Ren hunger utstrålar den där gröna tingesten varje dag även utan nya leveranser av de små pressade träbitarna. Själv försöker jag förtränga att det rätt vad det är dimper ner en faktura på nära tiotusen för dom där pallarna. Men det går och måste gå…

Men dags för ett försök att koda några rader. K skall hämtas vid fyra. Utan att trampa på en myra. Eller för den skull göra en lyra. Japp, det är tur att hon inte heter Tyra. För då skulle jag definitivt inte den potatisfärgade bilen gå att styra.

Eller nått.

Må ettorna och nollorna vara med dig. Med förbehållet då för att du inte själv identifierar dig som ett tillstånd däremellan eller som en som vägrar att anta ett eller noll som ditt tillstånd. Fast OK det också såklart. Flytande logik finns det gott om. Fast frågan är om det ÄR logik eller något större än så. Ja eller mindre. Eller något nytt. Spännande.