Categories
Musik

GAFFA-Priset 2023 – Dags att rösta

Source: GAFFA-Priset 2023 – Dags att rösta

Categories
Betraktelser & Berättelse

Nääää määään…

crop woman behind cardboard boxes on sofa
Photo by Liza Summer on Pexels.com

Pratar med både Ljungström och T på förmiddagen, både män över sextio, och därför telefonerandes. På de samtalen går stordelen av förmiddagen till spillo. Fast det är OK idag. Har inte gett mig iväg på buggjakt på riktigt ännu efter den förras lyckliga slut under gårdagen. Behöver en del social input dessutom. Och utan de där två så är det noll och noll och ingenting på den fronten.

Fast det går en tydligen gräns mellan vilket kommunikationsmedium man föredrar där vid sextio ungefär. Gamlingar väljer alltid telefon. De yngre mail eller SMS. Är man riktigt gammal i sinnet så går man också på banken och frågar om sin pension istället för att själv logga in på Pensionsmyndighetens förträffliga sidor och kolla där. Jag blir förvånad varje gång jag hör det där. Men japp, det händer oftare än man tror. Som om banken vore en kär vän. Någon att lita på. Inte den vinstjagande utsugare klädd i fårakläder som man är.

Fast nu här då med en kaffekopp skall jag bara vandra ut till postlådan och hämta ett paket. Dagens motion. Sen jävlar. I alla fall tänker man så. Återstår att se vilken nivå själva “jävlar” hamnar på. Allt det där beror på dagsformen. Det finns dagar då man fastnar i de sociala medierna. Dagar när man tydligen tror på evigt liv och inte det-är-bråttom-nu-innan-man-är-död dagar.

Låt eftermiddagen börja” får man utropa lite käckt sådär. Sen kan man ju somna. Eller åka och köpa sig en låda semlor. Fast det troliga är väl att det blir en skorpa och en till kopp kaffe. Bara för att det är jobbigt att starta bilen och åka iväg och ännu jobbigare att gå iväg. Nä skorpa alltså. Bra för magvolymen också. Fast den där chipspåsen då…

Categories
Swedish

Tårta

close up photo of chocolate cake with colorful candles
Photo by Markus Spiske on Pexels.com

Fan vad sugen på tårta man blev…

Categories
Swedish

Norrbyvägen 7 – Hus & villor till salu i Los | Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Villor, bostadsrätter, tomter, gårdar, nyproduktion och kommersiella fastigheter till salu i hela Sverige. Hitta din nya bostad hos oss.

Source: Norrbyvägen 7 – Hus & villor till salu i Los | Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Categories
Swedish

Hälsingemusik

Musik för er som gillar hårdrock men vill ha det lite dansvänligare och sådär mjukt “sammetsröstigt” och trevligt. Credits går som vanligt till Mr Ljungström i Hudiksvall som hittar artister i vareviga litet dammigt hörn av Hälsingland.

ps Ljungström har förresten en mycket läsvärd blogg med många kluriga funderingar som är värd att läsa om du missat den. Finns här. ds