Categories
Betraktelser & Berättelse

Stängt

silhouette photography of people near body of water
Photo by Bithin raj on Pexels.com

Då är det dags att stänga butiken för idag. Ja för hela veckan då faktiskt. Imorgon vilodag. Ikväll vilokväll. På söndag vill man hit igen.

Har haft en förbannat bra vecka. Fått mycket gjort. Nu dags att implementera en metod för att sätta primär säkerhetsnyckel hos underordnade noder där ute. Inga konstigheter egentligen men lite trixande är det ju. Tror jag har kommit på en metod som skall ordna det där snabbt och smidigt (och förhoppningsvis säkert). Sen är det OTA (Over The Air Updates) för underordnade noder kvar sen skall steg ett (ett myrsteg till) vara på plats.

Fast jag skall såklart inte trötta världen med mina projekts intrikata detaljer. Det är nu ändå bara sandkonst.

Men nöjd här alltså nu på fredagskvällen när klockan närmas sig halv sju och veckan är slut. En film nu sen efter maten kanske. Eller möjligen somnar man in i den gamle ocooles sömn på soffan innan man hinner så långt. Men det gör inget. Min devis och livsfilosofi bygger till stor del på den sista meningen. Därför att det ordnar sig alltid på ett eller annat sätt. Serru.

Vi hörs.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Dagens

brown breads on cake holder
Photo by esrageziyor on Pexels.com, Amerikanska semlor

Jag har precis avnjutit dagens semla. Ja första. Möjligen enda. Idag. Köp dig en du också. Skäm bort dig. Det är DU värd.

Categories
Betraktelser & Berättelse Musik

H

Jag håller med. Var kommer H ifrån när B på alla sätt vore det rimliga valet. Hedman iof men ändå…

Ja och för den som undrar så är det återigen Ljungströms inlägg som jag kontrar på här. Men kära läsare ni behöver inte oroa er för det.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Hoa hoa haha

Alltså. När man får det där SMS’et om att det är dags att köra backuprutinerna och man redan har klarat av dom ja då jävlar har fredagen börjat bra. Långnäsa åt de automatiska systemen. Seger. HURRA.

SMS tänker du. Om backup? !!! ??? Finns det inte automatik för sådant. Jo. Javisst. Har försökt köra allt automatiskt. Men då glömmer jag bort att det där sker efter högst tre dagar. Sen upptäcker jag tre månader senare att något hände och allt slutade fungera dag fyra. Alltid dag fyra. Vad är det med dag fyra. Då är det vanligtvis för sent för den upptäckten dessutom. Man får gråta sig igenom en återställning som tar tre dagar. Manuellt alltså. Men hopp finnes. Efter fyrtio år kör jag numera i alla fall momsrapporterna per automatik. Förväntar mig iof att det skall gå åt helvete där när som helst också. Men än så länge har varken revisor eller skatteverk klagat.

Hälsingetopp ute. En annan av fredagsmorgonens avklarade uppgifter. Nu kan jag börja koda. Och oj s¨å jagh längtar dit. Den här veckan har varit ett riktigt produktivt monster. Så¨där som vissa märkta veckor är. Veckor som borde sparas och hyllas i lådor av guld.

Men massor kvar. Jo jag skulle kunna bryta här och släppa en av produkterna. Men kan inte motstå den där goda känslan av att göra rätt. Alltså fixa basfunktionerna för flera projekt. Få något solit som spar tid i slutänden.

Ja det där skiter ju du i såklart.

Lugn. Det gör alla andra med.

Men inte jag då alltså. För mig är det ett liv och ett livsprojekt. Det är det här jag vill göra.

Ute blåsigt. Det är tur att man bor på en kulle och inte är på fjället. Men det skall tydligen lugna ner sig under dan. Elnätet står pall. Så var det inte tidigare. Det går framåt.

Solen är tillbaks. Med besked. Som man har längtat efter det. Men stora skolfönster åt söder och vårlig sol är ingen god kombination. Inte om man sitter och tittar på datorskärmar hela dagarna. Man blir nästan irriterad. Ja måste dra för persienner. Fast det är det sista man vill. Egentligen. Men ibland måste man ta tuffa beslut. Om man är tuff.

Så nu sitter jag här i halvmörker. Skit är vad det är. Man borde gå ut. Sätta på sig ett par skidor. Fara iväg.

Men det gör man inte.

Men klockorna tickar på här. Man har en fredag att ta sig igenom. Imorgon helg och lördag. Åtminstone förmiddagen tänker jag avnjuta i grön IKEA soffa med god bok. Varför inte liksom. Sen får vi se var resten av dagen tar mig. Inte mot Melodifestivalen i alla fall. Den är väldigt petrifiera i mitt sinne. Men går såklart inte att undgå eftersom det skrivs mer om den än om +20000 döda i en jordbävning och blodiga krig som pågår. Tillsammans och ihopräknat. Galenskapen.

Så koda för framtida segrar. Ja troligen inte. Jo koda. Men det där med segrar. Det blir mest sand här. Men i “NU” finns en seger om man bara tillåter sig att njuta av “nu”. Och egentligen är det väl bara “nu” som existerar. Ja “existerade” eller hur det blir. Är ju lite flyktigt till sin natur det där “nu”et. Men med gokänsla i magen går det att leva med sand i maten också som en gubbe på en kulle i Los en gång sa. Ingen har ännu lyckats klura ut vad han menade med det där…

Den här är till Marcus.

Categories
Musik

Hälsingetoppen

two people playing trombone

Ingen vecka kan ta slut på ett bra sätt. Ingen helg kan börja i glad och härlig eufori. Inget kan fungera som det skall utan en ny utgåva av Hälsingetoppen varje fredag.

Eller hur?

Så här är den…