Categories
Swedish

Inga kåta kaniner i sikte

close up of rabbit on field
Photo by Pixabay on Pexels.com

En dag kan studsa fram som en kåt kanin som känner en ljuvlig doft av något eggande i luften eller också kan den sega på som en nyss överkörd orm som inte varit riktigt giftig på många år. Idag handlar det om det senare. Det handlar mest om att återställa och få ordning på kraschad dator. Var sak på sin plats liksom. Men suck…

Tråkigt är bara förnamnet. Men även tråkiga saker måste fixas, även fast också de definitivt är på låtsas och alltså egentligen, väl, borde gå att ignorera med de godaste av samveten. Men den som sig i låtsasleken ger sig in, den får låtsasleken tåla. Eller hur är det nu?

Vår tid har behov av en Tage Danielsson. Men någon sådan finnes icke. Säger mycket om tiden vi lever i.

Varmt är det ute. Varmt är det inne. Så långt tiodygnsprognoser kan se så fortsätter den där värmen. Ja, brist på kyla är det väl. För varmt är det nu inte ute. Det är det dock inne. Alltså fryser jag inte. Det är en så ovanlig händelse att den borde hamnat på diverse löpsedlar. Lokal tropisk värme på kulle i Los. Egentligen handlar det visserligen bara om ett trasigt tändelement där i Hulkens hungriga mage. Ett som skall bytas så fort leverans av nytt anländer per postbud endera dan.

Men för min del behöver det alltså inte komma en endaste flinga snö till fallande ner från himlarna under det här året. Julstämning ordnar sig nog ändå. Ja, det behövs ingen julstämning ens om jag får lite godis och en tallrik potatissallad av bästa sort och några köttbullar utan kött som en nära skämmig hög hög bredvid den där salladen. Japp julmust är en annan eftergift. Annars är det lugnt. “Ho ho” framför en brasa kan man ju alltid utbrista själv.

Den kvarvarande värmen ger ytterligare möjligheter att ge sig ut på trattkantarelljakt. Om man törs för dom som är i samma marker med bössa och är skjutglada. Dom har dagar när allt kan bli en älg och skott avlossas. Ocoola gubbar t.ex. Man vill icke sluta livet som ett uppstoppat huvud på någons vägg.

Fast dom är snabba trattkantarellerna. Lite som tomtar. Man får rusa fram och rycka åt sig några. Gömma sig och lura sen. Återupprepa när de lugnat sig och kommer fram igen. Sen skall man plocka trattkantareller och inget annat. I mitt fall går det lite si och så med det där. Utan K vore jag säkert död av svampförgiftning vid det här laget.

Nu skall jag sova.

Godnatt!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Hoppet

Går det inte på något annat sätt så får man manuellt packa upp de där backupfilerna. Ja plocka ihop dem också. Det tar en hiskelig massa tid. Men lugnet lägrar sig över kullen. Kommer det där “JÄVLAR…” över en så vet man att det fortfarande finns en möjlighet och en möjlig räddning. Alltså avvaktar man den där insikten.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Där livet är fullkomligt av Silvia Avallone

Stål av samme författare är en helt otroligt bra bok. Det är inte det här. Jag har väldigt svårt att ta mig in i den här historien. Det blir rörigt och flera av personerna är otydliga. Men absolut har den positiva sidor också. Den tar sig efter halva ungefär. Men faller mot slutet igen. Lite besviken blev jag faktiskt. Hade väntat mig betydligt mer.

Andra böcker som jag läst finns här.

Categories
Swedish

JAN GUILLOU: Sverige blir mindre jämlikt | Aftonbladet

19% av svenskarna riskerade fattigdom eller social utestängning enligt EU:s statistik.

Source: JAN GUILLOU: Sverige blir mindre jämlikt | Aftonbladet