Categories
Swedish

Men…

Men kanske inte i natt ändå….

Categories
Swedish

Kallnatta

Det finns grillnatta, kulturnatta och kallnatta. I natt kallnatta.

Tiderna i diagrammet är GMT, så lägg på två timmar.

Det ser alltså ut som om det här blir den första frostnatten här på kullen. Vi i fryslortarnas förening, vi som ogärna doppa oss i sjöar med vattentemperaturer under tjugofem sköna grader Celsius, hukar oss såklart. Hädanefter går vi (helst) inte ut. Inte förrän vårsolen lyser och dagsmejans första kristallklara droppe har färdats ned mot marken och landat med ett musikaliskt “plopp”. Nope. Detta är nämligen regel ett i denna förening. Nu måste man ju ändå ut ibland. Det skall handlas och skjutsas. Men åtminstone behöver man inte gå ut och låtsas njuta av den eländiga tid dom kommer.

Vi sjunger såklart i föreningen.

En jobbig tid nu kommer
med frost och is och snö.
Du jävlas kalla vinter
och allt omkring dig dör.
Och vindarna skall vina
kalsonger, sockor på
för utan blir en pina
röd om rumpan blir man då.

Ja en vers får väl räcka här. Det är eländigt nog som det är.

Liksom.

Tänd alla brasor. Värmen eder hos varandra vänner.


Categories
Swedish

Nedskräpning?

Categories
Swedish

Måndag morgon

happy coffee
Photo by Kaboompics .com on Pexels.com

Måndag morgon. Jag älskar måndagar. Tänk så mycket man kommer att hinna med den här veckan. Den förhoppning som nästan alltid blir till ett nedslående resultat på fredagarna. Hann man ens hälften? Men idag. Allt med plus. Kanske gäller det här bara programmerande människor. Tidsoptimister hela bunten. Men jag är säker på att fler är drabbade av det där. Måndagar har definitivt ett oförtjänt rykte.

Men nu här på morgonen så ligger alltså en obruten vecka framför en. Det är bara att ta tag i låtsasjobb och köra på. Älskar det!