Categories
Swedish

Strömavbrott

Lunch, strömavbrott, bra timing tänker man. Sen fortsätter det bara. Åtgärdat 15:19. Kabelfel. Men det är bara början såklart. Min dator startar inte. “HELVETE” skriker man. Högt. Det tar några timmar det där också. Men nu då. Strax före sex. Äntligen. Igång igen. Men inte mycket fredag kvar av en alldeles utmärkt fredag nu inte.

Fast nu för tiden är det rätt sällan strömavbrott här uppe på kullen. Annat var det förr. Minst ett per månad. Ibland långa. Då skrek man “HELVETE” rätt ofta alltså.

Men eftersom det alltid finns något att skruva på här på låtsaskontoret så behöver jag inte vara overksam under strömmars frånvaro. Man skruvar på. Men planen för dagen den höll såklart inte.Man tappade tråden. Å andra sidan så följer väldigt få dagar den ursprungliga planen på det här låtsaskontoret.

Man får ta tag i det där på söndag. När låtsasarbetsveckor börjar.

Nu plocka ihop lite. Sen stoppa mat i munnen, tugga, svälja och sen sjunka ned i grön IKEA-soffa. Har man tur hinner man se en film innan man somnar. Ja annars… ja ni fattar.

Låt helgen tåga in alltså med allt vad det innebär. Om det nu innebär ett endaste dugg. Liksom.

Categories
Swedish

Nu går det

Nu går det. Nu när skatteverkets jurister själva distansarbetare. Alla är sig själv närmast. Det är ingen bra sak. Men det är däremot avdraget. För många.

Categories
Swedish

Vem kikar fram

Jaha vem är det nu som kikar fram där uppe i vänstra hörnet. Jodå. Visst är det…? Ja han har säkert några väl valda ord han vill säga om man nu någon gång tar sig upp till översta positionen i högen.

Sover ut. Plussar en timme mot vanligt vaknande. Men först gången vaknar jag vid tre. Är säker på att det är morgon och ligger väl en tjugo minuter och planerar dagens aktiviteter (eller brist på i mitt fall då). Men vänder mig om och inser att klockan är tre. Somnar om och sover mycket gott på tio sekunder.

Höstligt, nästan svart, sirapsregn ute. Klibbiga grejer. Man stannar inne. Tror att jag kodar. Fredagskodar.

Vill bara önska den tappra skara som utgör mina bloggläsare en mycket angenäm fredag. Köp en tårta vet jag. Mola i dig! Där och då när ingen ser.