Categories
Betraktelser & Berättelse

Personalfest

Skjutsar K till Ljusdal. Hon skall på personalfest. I dagarna tre. I Göteborg. Biblioteksmässa. Biblotikariers stora årliga fest. Det är väl med det där som med musikers turneer. “What happens on tour stays on tour”. Vi som är hemma ställer inte för detaljerade frågor vid hemkomsten. Rädda för svaren. Men jag antar att de flesta av oss kan unna bibliotekarierna att få släppa loss såhär en gång per år.

Dessutom, Göteborg är en trevlig stad. Det har jag alltid tyckt.

Här hemma är det som vanligt. Låtsasjobbar man på rullar tiden liksom bara på. Men kanske skall man unna sig en whisky ikväll. Man är nu ändå gräsänkling. Det förpliktar.

Älgen, vår älg, rör sig här ute. Man hoppas den vågar sig upp i trädgården så att den få sig några äpplen. Annars får man väl bära ut ett gäng en bit ut i skogen. Den som skjuter vår älg dödar jag med mina bara händer. Jodå. Provskjut om du törs.

Kommer på att jag har glömt att äta lunch. Hmmmm…. Inte bra. Får försöka, anstränga mig riktigt, så att jag inte glömmer middagen också. Ja, kvällsmat hette det på min tid. Men tiderna var ungefär desamma och maten ungefär lika.

Utanför fönstret sträcker flädern på sig och går nästan förbi fönstret också. Drygt tre meter hög nu. Egentligen hade vi väl gett upp tanken att få fläder att ta sig här. Men ett sista försök. Kanske kunde vi få en liten en om vi planterade det som var kvar av den som stod ute i trädgården där vid väggen. Men “jäkulen” vad den har växt, Kul. Flädersaft av blommorna såklart. Mums. Nackdelen är att avloppet går där också. Kan ge problem i framtiden. Räknade inte riktigt med den här tillväxten såklart.

Apropå personalfest så borde väl Grodans Paradis ha en liten ditto också. Men en låtsaspersonalfest då såklart. Men vilt såklart. Serpentiner. Klackarna i taket. Öl och tårta. Eller något sådant. Ja det blir såklart bara jag. Men ändå. Jag är ju också bara på låtsas. Egentligen. Liksom.

Men låtsasjobba bör man annars låtsasdör man. Eller hur!?

Så då så —> .

Categories
Swedish

Gott

View this post on Instagram

Klimataktivisten Greta Thunberg får årets Right Livelihood-pris. Priset går i år till fyra personer som inspirerat miljontals människor för en hållbar värld. ? – Greta Thunberg gjorde stort intryck på vår internationella jury eftersom hon verkligen förmått många människor att inse vikten av att engagera sig i klimatfrågan. Hon gör det både med en moralisk klarsynthet och baserad på vetenskapliga fakta, säger Ole von Uexkull som är chef för Right Livelihood-stiftelsen. ? Greta Thunberg är en av vår tids främsta ledare inom civilsamhället, säger Ole von Uexkull. Hon har lyckats knyta den politiska debatten till relevanta prioriteringar och spräckt illusionen av att det fungerar att alla springer åt fel håll. Business as usual leder till katastrof, det här är en uppmaning till alla att bidra till förändring, är stiftelsens budskap. ? Dessutom belönas arbetet för att skydda Amazonas regnskogar genom ett pris till Davi Kopenawa från Yanomami-folket i Brasilien. ? – Amazonas är högaktuellt efter bränderna i somras och det visar det otroliga tryck som skogen och den biologiska mångfalden utsatts för. Det är därför det är så viktigt att stödja ursprungsfolken som står upp för sina rättigheter, säger Ole von Uexkull. ? Mångåriga människorättsförsvararen Aminatou Haidar från det ockuperade området Västsahara får också ett av prisen. Right Livelihood-stiftelsen konstaterar att kolonialismen inte är avslutad med en uppmaning till världens ledare att se till att folket i Västsahara i Nordafrika får sin självständighet. Haidar beskrivs som en Gandhi av vår tid. ? Kinesiska advokaten Guo Jianmei belönas också, för att ihärdigt ha arbetat för juridiskt stöd till tusentals kvinnor i kampen mot könsdiskriminering i Kina. ? Foto: Anders Hellberg/Press Right Livelihood

A post shared by Nyheter från Ekot (@ekotsverigesradio) on

Categories
Swedish

Whisky i Stockholm

https://mailchi.mp/adf5592e730c/high-coast-whisky-p-stockholm-beer-whisky?e=1b853598e6

Categories
Betraktelser & Berättelse

Nä nu så får det vara nog

Varför har jag nu hamnat i målgruppen för ett sådant här utskick?

Categories
Betraktelser & Berättelse

Hmmm…

Hälsingeberg från Pilkalampinoppi

I morse gjorde jag av med 29 liter varmvatten. Frugan bara 16 liter. Vafan, nu blir man säkert utpekad som husets uppenbara miljöbov också. Borde kanske koppla bort den där mätaren NU, innan det är för sent.

Categories
Swedish

State of #VSCP (#nodered #raspberrypi) | The Frogs blog

Source: State of #VSCP (#nodered #raspberrypi) | The Frogs blog