Categories
Betraktelser & Berättelse

Personalfest

Skjutsar K till Ljusdal. Hon skall på personalfest. I dagarna tre. I Göteborg. Biblioteksmässa. Biblitokariers stora fest. Det är väl med det där som med musikers turneer. “What happens on tour stays on tour”. Vi som är hemma ställer inte för detaljerade frågor vid hemkomsten. Rädda för svaren. Men jag antar att de flesta av oss kan unna bibliotekarierna att få släppa loss såhär en gång per år.

Dessutom, Göteborg är en trevlig stad. Det har jag alltid tyckt.

Här hemma är det som vanligt. Låtsasjobbar man på rullar tiden liksom bara på. Men kanske skall man unna sig en whisky ikväll. Man är nu ändå gräsänkling. Det förpliktar.

Ålgen, vår älg, rör sig här ute. Man hoppas den vågar sig upp i trädgården så att den få sig några äpplen. Annars får man väl bära ut ett gäng en bit ut i skogen. Den som skjuter vår älg dödar jag med mina bara händer. Jodå. Provskjut om du törs.

Kommer på att jag har glömt att äta lunch. Hmmmm…. Inte bra. Får försöka, anstränga mig riktigt, så att jag inte glömmer middagen också. Ja, kvällsmat hette det på min tid. Men tiderna var ungefär desamma och maten ungefär lika.

Utanför fönstret sträcker flädern på sig och går nästan förbi fönstret också. Drygt tre meter hög nu. Egentligen hade vi väl gett upp tanken att få fläder att ta sig här. Men ett sista försök. Kanske kunde vi få en liten en om vi planterade det som var kvar av den som stod ute i trädgården där vid väggen. Men “jäkulen” vad den har växt, Kul. Flädersaft av blommorna såklart. Mums. Nackdelen är att avloppet går där också. Kan ge problem i framtiden. Räknade inte riktigt med den här tillväxten såklart.

Apropå personalfest så borde väl Grodans Paradis ha en liten ditto också. Men en låtsaspersonalfest då såklart. Men vilt såklart. Serpentiner. Klackarna i taket. Öl och tårta. Eller något sådant. Ja det blir såklart bara jag. Men ändå. Jag är ju också bara på låtsas. Egentligen. Liksom.

Men låtsasjobba bör man annars låtsasdör man. Eller hur!?

Så då så —> .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.