Categories
Betraktelser & Berättelse

Jodå

Ja det är ju tur att man inte har allt för många besökare. Det bör väl framgå med all önskvärd tydlighet av ovanstående bild. Men mina “lödögon” behöver jag överallt numera om jag skall göra någon installation. Ja sen måste man ju ha Lars Winnerbäcks sista i öronen konstant. Har snurrat i princip hela tiden här efter släpp. Som tur kommer en ny låt varje dag så lite förnyelse sker. Har längtat efter ny musik. Fick det. Gillar!

“Du är hur och vem och vad du vill” – Jo det kan du skriva ujpp herr Winnerbäck.

Kör nog det där imorgon också. Sen kanske det är dags för lite hårdare grejer. Eller inte…

Talgoxarna knackar frenetiskt på fönsterrutorna. Tycker det är hög tid för fröutdelning. Men någon jävla ordning får det väl allt vara också på den här kullen. Dom kan knacka näst dom vill. Oktober, mitten, gäller. Ja om inte snön kommer innan dess. Då kanske jag kan tänka om.

Två antibiotikadagar kvar. Där hoppas man på befrielse. Men inser ju att det kan gå åt andra hållet också. Om det finns någon som vill mig väl där ute, snälla håll en tumme. En stund i alla fall. Ingen ide att överdriva. Jag är en gammal gubbe.

Fast idag en bra dag. När det gäller ont. Det är i princip bara i natt som onda ben gjort ocoola gubbars liv surt. En ständigt antibiotikalös mage tänkte jag inte ta upp här eftersom det är så många som är kräsmagade av mina bloggläsare.

En bra dag också installationsmässigt även om jag använt onödigt mycket energi till att frysa. Men sakta går det såklart. Men morgondagen skall ägnas åt pannrum.

Nåja, nu börjar blodet rinna ur min näsa igen. Måste ta hand om det. God natt kära läsare.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Låtsasprodukter

Produkter som de som konstruerar dem inte använder själva är ofta bara skräp. Jo, man kan lyssna på användare, men i grunden får man bäst förståelse för en egen produkt när man själv (låtsas)arbetar med den.

När man som jag nu sitter och konfigurerar egna (låtsas)produkter så hittar man nämligen nästan alltid saker som man borde ha gjort bättre och annorlunda. De där upptäckterna är så?lart guld värda och hamnar direkt i åtgärdslistan någonstans högst där uppe på “åtgärdas först”.

En sak jag lärt mig med Grodans låtsasprodukter är att den där i/o listen som nästan alla Grodans kort har inte är bra. Det blir för trångt och bökigt med den och så kräver den att korten måste vara liggande för att fungera. Bättre då att ha break-out moduler med rejäla i/o lister. Men det kostar extrapengar såklart. Men som jag ser det nu är det värt det. Skall tänka om på den punkten till hösten 2021 när låtsasprodukter (KANSKE) blir riktiga produkter igen. Om man lever då och så och vad som nu händer med världen…

Annars är jag rätt nöjd. Grejer har snurra på kritiska positioner här och på andra ställen i världen nu i årtal utan problem. Register abstraktions modellen håller fortfarande men behöver hjälp av wizards etc som jag inte hunnit med att realisera annat än i specen. Hoppas hinna med sådant framöver. Det har jag å andra sidan säkert hoppats hinna med i sex sju år nu. Tid, tid, “ohhhh Han, hon, det, gud ge mig mer tid”.

Ändå kan man tycka att en sådan som jag har så mycker tid. Men en person kan som max låtsasarbeta ungefär som två manår. Typiskt arbetsbörda för varje egenföretagare innan man är tvungen att anställa. Man gör inte tre eller fyra, det går bara inte. Inte för någon. Fakta.

Fast mest fryser jag idag. Vi vägrar nämligen att sätta på värmen innan den 15/10’e som tidigast här på kullen. Snåla. Fattiga. Eller bara dumma. En dag, på segerns dag, skall jag köra igång värmen den sista augusti. Bara för att jag kan.

Jaha, jaha, nu så. Kör.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Stilstudie

Inte helt smickrande kan tilläggas. Men man kan notera att det fanns kex den här dan…