Categories
Betraktelser & Berättelse

OSoffad

Fredag. Men ingen soffa. Märklig känsla. Låtsasjobbar istället. Ja, eller skriver det här. Är väl till och med en nivå under låtsasjobb. Bloggandet. Vilan. Låt-tiden-bara-gå-sysselsättningen.

Anledningen till traditionsbrottet denna fredag är att K är på väg hem från bokmässan i Göteborg. Tåg med bibliotekarier från kommunen förmodas anlända i Ljusdal 22:40 och jag skall alltså hämta upp. Bibliotekariernas firmafest är nu alltså över och nu får “oseriöst vanligt folk” tillträde till alla skrivande och pratande om skrivande kändisar under helgen. Min erfarenhet är att “i de lugnaste vattnen…” och lugnare vatten än kring bibliotekspersonal kan man svårligen tänkas sig. Men å andra sidan. De är alla vildare än man kan tro. Det har man också lärt sig. En del rent av farliga. Fråga ilken bibliotekschef som helst. Men Göteborg och Svenska mässan tycks stå kvar. Om än ingången är blodigare idag än igår. Så det måste ha avläot ganska skapligt besöket i “lilla london” ändå,

Själv har jag knappat frenetiskt. Knappat i ren glädje. Inte en enda antiobiotikatablett har passerat min strupe. Visserligen gör det ont på sina ställen fortfarande. Men underteckna känner mer hopp. På hopp kan man leva länge. Allt detta alltså för att en överläkare tar en ordentlig till på röntgenbilderna. Bra. Bakterier, vik hädan – om ni inte redan gjort det – för här kommer jag. Sugen på liv och att leva. Ja en del tycker kanske inte att det här verkar vara ett riktigt lib. Men mitt liv är det. Ja och jag gillar det. Jag bestämmer. Definitivt ät det så. I den frågan.

Nackdelen med att ha K borta är att jag glömmer bort att äta. Ja lägga sig i tid också. Fast den här gången fattade jag nog aldrig riktigt att hon var borta. Egentligen. Man blir trögare med åren.

Men jag dök in i mitt såklart. Kan inte annat.

Fast till slut äter jag såklart. Snabbt och slafsigt. Ja sover med. M;en äta ensam, eller sova ensam, är ingen höjdare. Kan vi enas om det?

Man bör sända många tankar till de ensamma. Ofta. Så jävla roligt är det inte.

Svårt såklart att få något riktigt gjort när jag sitter och väntar på något. Man får leta sådant där som inte behöver så mycket koncentration. Som kan utföras lite mekaniskt. Tillverka sig ett script eller två. Japp, det fungerar.

Jo och ja. Kanske är det sådant jag skall ta tag i nu. Nästan en timme kvar innan jag måste brumma iväg ut i svarta kvällen.

Ja så får det bli.

Trevlig helg kamrater!