Categories
Betraktelser & Berättelse

Låtsasprodukter

Produkter som de som konstruerar dem inte använder själva är ofta bara skräp. Jo, man kan lyssna på användare, men i grunden får man bäst förståelse för en egen produkt när man själv (låtsas)arbetar med den.

När man som jag nu sitter och konfigurerar egna (låtsas)produkter så hittar man nämligen nästan alltid saker som man borde ha gjort bättre och annorlunda. De där upptäckterna är så?lart guld värda och hamnar direkt i åtgärdslistan någonstans högst där uppe på “åtgärdas först”.

En sak jag lärt mig med Grodans låtsasprodukter är att den där i/o listen som nästan alla Grodans kort har inte är bra. Det blir för trångt och bökigt med den och så kräver den att korten måste vara liggande för att fungera. Bättre då att ha break-out moduler med rejäla i/o lister. Men det kostar extrapengar såklart. Men som jag ser det nu är det värt det. Skall tänka om på den punkten till hösten 2021 när låtsasprodukter (KANSKE) blir riktiga produkter igen. Om man lever då och så och vad som nu händer med världen…

Annars är jag rätt nöjd. Grejer har snurra på kritiska positioner här och på andra ställen i världen nu i årtal utan problem. Register abstraktions modellen håller fortfarande men behöver hjälp av wizards etc som jag inte hunnit med att realisera annat än i specen. Hoppas hinna med sådant framöver. Det har jag å andra sidan säkert hoppats hinna med i sex sju år nu. Tid, tid, “ohhhh Han, hon, det, gud ge mig mer tid”.

Ändå kan man tycka att en sådan som jag har så mycker tid. Men en person kan som max låtsasarbeta ungefär som två manår. Typiskt arbetsbörda för varje egenföretagare innan man är tvungen att anställa. Man gör inte tre eller fyra, det går bara inte. Inte för någon. Fakta.

Fast mest fryser jag idag. Vi vägrar nämligen att sätta på värmen innan den 15/10’e som tidigast här på kullen. Snåla. Fattiga. Eller bara dumma. En dag, på segerns dag, skall jag köra igång värmen den sista augusti. Bara för att jag kan.

Jaha, jaha, nu så. Kör.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.