Categories
Betraktelser & Berättelse

God Jul!

När jag skriver det är här klockan strax tolv kvällen före julafton. Jag sitter på mitt kontor som jag älskar lite som mannen i tv-serien macken. Har en gokänsla i magen när jag vandrar in hit. Och mumlar väl gärna “hejdå kontoret” när jag går härifrån på de sena kvällarna.Och bäst av allt. Jag vet att det är en ynnest att får känna så, att ha något som betyder så mycket i livet. För egentligen handlar det inte ens om en plats. Det här kontoret skulle kunna finnas var som helst i världen. Det skulle kunna se ut hur som helst. Innehålla väldigt olika saker. Det är bara omslagspapperet till min kreativa dagliga verklighet. Det kreativa är hjärtat, ja och att få hålla på med det.Fast nu är koden incheckad och skickad till Amerika, Det är först på tisdag det är dags igen. Jul och samvaro väntar. Filmer och skratt och mätta magar. En ynnest det också. Att få känna så.

Nu återstår bara att hälsa en riktigt god jul till er som läser den här bloggen.

Sköt om er allesammans och njut av att vara en av de levande!
/Ake

Categories
Musik

Tomtebrus

Categories
Swedish

The Man Who Single-handedly Carved A Road Through a Mountain to Help His Village – Good News Network

For years, he was called a madman for toiling away on the rocks. But Dashrath Manjhi was not crazy. His quest to break a path through a small mountain to benefit the entire village is now legendary because he carved an entire road with hand tools, working for 22 years.

Source: The Man Who Single-handedly Carved A Road Through a Mountain to Help His Village – Good News Network

Categories
Betraktelser & Berättelse

Ögonblicksbild av julförberedelser

Categories
Betraktelser & Berättelse

God Jul

Jag vill med den här bilden som jag alldeles nyss tog från vår bro önska alla er bloggläsare en riktigt god jul. För mig har det här varit ett fantastiskt år trotts tillståndet i världen. Bloggen har nästan varje dag haft två till tre gånger så många läsare som förra året. Inte för att det spelar någon roll egentligen. Jag hade skrivit samma saker om ni var noll stycken där ute också. Sån är jag. Men lite kul ändå är det ju att så många vill ta del av en gammal ocool gubbes svammel. Jag är ganska säker på att det läsandet är ett tecken på någon allvarlig åkomma och kanske skulle ni besöka någon klinik och få någon bra medicin utskriven mot det innan ni sjävla smittas och finner er ocoola. Ett tips i alla vänlighet bara…

Ha nu en riktigt skön jul. Njut av tillvaron. Du lever. Det är en ynnest.

/Ake

Categories
Musik

Jul Hälsingetopp

shallow focus photography of red bauble
Photo by Todd Trapani on Pexels.com

Här kommer en väldigt julig Hälsingetopp.