Categories
Swedish

Stad i dimma

person s hand touching wall
Photo by Pedro Figueras on Pexels.com

Los – Ljusdal – Bollnäs – Ljusdal – Los för mig idag. Det är till att beskåda världen här serru. Ja och bilen startar som den vore en nyservad symaskin av märket Singer där symaskinsreparatören duttat symaskinsolja på alla delar som längtat efter sådan olja så det har gjort ont i varje lager i flera månader. Jodå. Precis så.

Är inte van att bil startar när det är under tjugo. Icke. Brukar kräva en del handpåläggning och djup bön. Men icke nu alltså. Ja jävlar. HURRA

Men Bollnäs står där det står. Ljusdal med. Järvsö någonstans däremellan inbakad i en evig konstsnödimma. I dag känner jag mig längre bort från människorna än vad jag annars brukar höra. Bruka kunna uppfatta en och annan tanke. Intresse och förakt i god blandning. Allt sådant bortkopplat idag. Jag når ingen. Zip. Noll. Tänker att jag inte skulle orka leva så länge om det alltid var så. Fast å andra sidan har man lovat så har man lovat. Leva alltså. Man hade väl fått leta ett pörte ute i skogen då i så fall. Om så alltså. Fjärmat sig.

Handlar lite som behövs till julförberedelser. Skall till Bollnäs nästa vecka också. Juldyrhandla. Är det jul så är det. Men jävlar vad dyrt allt är nu. Pengar räcker inte till mycket längre. Man får börja sälja kropp och själ snart. Om nu det finns det minsta förhoppning om att kunna göra något affärsslut där. Möjligen finns skrothandlare för sådant också. Man klan bli forskningsobjekt. Avsluta sin fysiska existens i ett formalinbad på någon institution med hungriga knivar på rostfria bord i rummet bredvid. Ja göre det mot en slant såklart. Fast logiken håller såklart inte. Vem skall det handlas till då liksom.

Stad i Ljus” är den låt som folk helst sjunger på Karaoke. Det hör jag på radion. Minns inte vem tvåan är men någon ABBA låt hamnar trea. Men ett gott val “Stad i Ljus” såklart. Man får ta i. Det är härligt att ta i. Skulle nog valt den också. Eller kanske någon kryddig power ballad. Fast skulle behöva bli rätt full innan jag testade karaoke. Men sådant kan ju hända vem som helst liksom. Har hänt. Men sjunger helst ensam och på Spotify. Ungefär lika många lyssnare på båda ställena.

Säjer man Karin och Åke snabbt så blir det rätt likt Karaoke ju. Liksom. Tänk på den du <K>. Förpliktigar.

K bjuds på jullunch idag. Jag köper en baguette, en ost lite potatissallad. Klagar inte på annat än priset. Men vafan, det är inte ofta jag unnar mig den lyxen. En veg. Salami med kort datum och nedsatt pris till det där. Gott som fan eftersom baguetten är av utmärkt kvalitet. Förvånar mycket. Bra baguetter får man sällan tag i nu för tiden. De flesta är munväxare bara. Tillför liksom inget till tillvaron. Men den här var alltså ett undantag. Troligen ett misstag i arbetet på den affären.

Äckligt kallt fortfarande. Fryser snart ihjäl. Hjälper inte hur mycket jag piskar Hulken. Ja och han gör nog vad han kan med de säckar a’la hundra spänn stycket som jag häller i honom flera gånger om dan. Att tänka sådär, att varje säck nästan är en hundring får mig att hissna lite. Det blir snabbt många hundralappar när det är så här kallt. Galenskapen.

Har ett pågående projekt där man skall se priset i realtid för uppvärmningen. Men vem fan vågar gå vidare med något sådant nu i dessa tider.

Man drömmer sig till Grekland. Man drömmer sig till Spanien. Man drömmer sig till Portugal. Ja tamefan Sahara skulle sitta fint. Nu. For ever. Sand ni vet.

Men inte en enda projektledare i sikte. Det är i alla fall bra. Man får vara tacksam för det som ges. Eller det man tar. Han/hon/det/gud hjälper dom som hjälper sig själva.

Imorgon tänker jag i alla fall inte åka någonstans alls… Hmmm… Jo det skall jag. Men en kort bit. Potatisbilen från Järvsö kommer på kvällskröken. Nog bör man köpa två påsar allt. Julpotatis. Finfina grejer.

Fram till dess får man sitta här på kontoret och huttra.

Lillkatten sover i sin låda någonstans nära taket där all värme i rummet finns. Smart katt. Själv befinner jag mig alltså nära golvet. Ingen värme där inte. Men ljuset lugnar i alla fall sinnet tillräckligt för att inte börja kasta saker omkring sig som en protest mot kyla och vinterhelvete.

Nu skall jag jobba lite innan bok och sömn.

Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Musik

Hälsingemusik

https://open.spotify.com/track/4frKyPzIgUEdRHXoJykE3Q?si=17031d05fbba4284