Categories
Betraktelser & Berättelse

Processen

Ingen kan förklara det som Jobs kunde.

Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Betraktelser & Berättelse

Mervärde

Sådant som får en att känna sig gammal på riktigt. PRO Mervärde. WTF

Categories
Betraktelser & Berättelse

Träning

Gör armhävningar. Hundra. På en arm. Axeln ni vet. Sen situps. Sådana behövs. Verkligen! Men orkar bara trettio. Ja och några hopp på ett ben som avslutning. Några vikingavrål med stöd av diafragma blir bonus eftersom endorfinerna har stigit mig åt huvudet efter träningen.

Träning inför båtvändning.

Snart..

Categories
Betraktelser & Berättelse

Stämning

red and brown fruits wreath
Photo by Luna Lovegood on Pexels.com

Börjar dan med att bära in pellets. Det som måste göras. Ont i knä så det är lite mer ojoj än vanligt. Men in kommer dom säckarna den här gången också. Tänker man hundra kronor säcken så blir det lite som at bära guld och myrra. Lite vishet och ett Jesusbarn på det så är julstämningen på plats.

Julvecka.

Ja det är det faktiskt. Man fattar såklart inte. Jul är snabbt avklarat nu för tiden. Det swishar bara till så är den över. Man tittar förvånat i kalendern när det blir ett nytt år och julstämning är något man inte ens varit i närheten av.

Fast vi har det ganska mysigt. Ungarna hemma. Jag vinner TP turneringen som vanligt. Godis. Whisky. Yngsten bjuder på gamla filmer. Frun på romantiska klassiker. Jag somnar utmattad i soffan. Fåglarna där ute får lite extra gott. Några äpplen till rådjuren. Katterna får godis och favoritmat. Kontoret står tomt och längtar efter vardag. Några nya böcker. Läsa. Kaffe på bönor. Äldsten eldar i öppna spisen. Gott liv helt enkelt. Ja och kanske är det allt det där som är själva julstämningen. Det där magiska som man kände en gång i tiden kanske har flytt för alltid.

Efter jul är man fattigare och har gått upp några kilo. Januari och februari skall man plåga sig igenom. Sen Vasaloppssöndag. Vändningen. Hoppet. Allt det där går fortare än man tror. Rätt vad det är slår de första snödropparna ut här på baksidan.Sen påskliljorna och vips så är sommaren över en och till ända igen och det blir till vinter och till jul en gång till.

Jag har alltid gillat jul. Men kanske inte allt med julen. Men låt den komma.

Plusgrader utlovades idag. De var inte för så många dagar sedan just det var en säker prognos. Nu verkar de komma på onsdag istället. Det kan inte hjälpas att jag är lite skeptisk åt vetenskapens trettioåriga prognoser när det gäller temperaturökningar. Hör jag någon ropa “klimatförnekare” nu. Så dumt och korkat isåfall. Vi skall inte tro saker. Vi skall veta. Vi skall inte gissa saker. Vi skall göra uppskattningar baserad på fakta. Lägga till “troligen” när vi inte är säker. Det där glöms hela tiden i debatten idag. När den sanna tron är det viktigaste. Gå in i närmaste kyrka och stanna där om det är tro du vill ägna dig åt. Vi håller på att förgöra den planet som försörjer oss. Vi håller på att krascha det ekologiska system som vi är en del av. Den vägen leder bara ner i avgrunden. Åtminstone troligen. Men rätt säkert till en MYCKET sämre värld att leva i. Troligen efter varje mening skall tilläggas.

Nu skall jag ägna mig åt min passion, eller en av passionerna, kodandet. Problemlösning och förverkligandet av drömmar. Nope jag har aldrig varit i gamet för pengarna. Synd troligen. Jag har varit rikare nu om jag valt den vägen. Men lyckligare och mer förnöjd? Troligen inte. Hur många kronor kan man ta med sig när man går? Hur stor gravsten kan man skaffa sig? Vad betyder det i slutänden vad andra tycker om en om man inte gillar sina egna val?

Säkert massor. Men inte för mig.

Måndag. Start. Här.

Categories
Musik

Hälsingemusik

Mr Ljungström tipsar. Med på toppen nu såklart.