Categories
Betraktelser & Berättelse

Droplet

Glädjen. The Droplet Protocol sänder och tar emot krypterade och okrypterade 802.11 frames. Mer tänk än programmering fram hit. Men en bit på väg nu. Som vanligt tar det längre tid än man tror. I alla fall för en pensionär.

AES-128/192/256 krypterade paket skickas normalt mellan noder. Paketen innehåller ett VSCP event och allt utom heartbeat eventen sänds krypterat. Namnet droplet kommer sig av att managed flooding som används här är som ett regnväders droppar på ytan av en sjö.

Och nej det här passar inte för högtrafik. Men är perfekt för VSCP event som är lätta och små som balettdansöser.

Tre nivåer av noder.

Alpha – Alltid strömsatt. Har en wifi koppling. Har en dubbel VSCP tcp/ip link kanal. MQTT. Webserver. Kan konfigurera andra noder.

Beta – Alltid strömsatt. Jobbar bara med droplets. Kan samla paket för sovande beta-noder.

Gamma – Kan vara sovande. Lågenergi. Låg nivå. Jobbar bara med droplets. BLE.

KISSKeep It Simple Stupid. Ja och det är ju det sp, är det svåra såklart.

Dumt att bnerätta det här här såklart. Men ibland kan jag inte hålla mig. Har ju liksom inga medarbetare här på kontoret som man kan gå in till och ropa “HURRA” hos. Katten bryr sig inte. Ja ingen annan i Los heller antar jag. Troligen ingen i Ljusdal heller. Hmmmm…. Ja och inte den där medarbetaren heller även om man haft någon. Ni vet det där trötta “jaha…” man får höra när man själv är euforisk. Men man må ju ändå få ur sig sina “HURRA“. Det räcker långt.

Annars har det varit en mycket trött dag här. Fått kämpa en hel del för att behålla koncentrationen. Men nu gäller hit men inte längre. Koden är incheckad. Pellets fyllt. Jag ännu tröttare. Och jag beger mig därför upp för trapporna för att ta tag i min bok och läsa en timme. Alltså finns här bara glädjeämnen i livet just här och nu. Tar man en pepparkaka innan man lägger sig så kanske man är snäll också imorgon. Gör man det inte så kan man börja ge sig på projektledare igen. Så bäst att ta en. Ja och låta framear flyga medans man själv sover.

Godnatt!

ps Javisst ja. Lödde ihop det första smarta HAN P1 kortet idag också eftersom jag ändå skulle köra ugnen med en till batch av de enklare osmarta korten. Men har inte testat det ännu. Det kanske inte alls fungerar. Fast det bor det. Eller? Men får väl test adan före julafton. Fungerar det så blir det en bra julklapp. Fungerar det inte. Ja då får man ta nya tag efter julledigheten. Att aldrig ge upp. En hederssak. ds

Categories
Musik

Hälsingemusik

https://open.spotify.com/track/0fCbau695yyfigCvTFclVe?si=6c7acc32dbff4dfc
Categories
Betraktelser & Berättelse

Hoppet

Ord är väl egentligen överflödiga. Men en dag, det är allt vi får.