Categories
Musik

Toppkvalitet

Hälsingsk världsklassmusik. Japp. Lyssna själv får du se.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Pavarotti, Skeden, ljuset och jag

Behöver man mer?

Categories
Swedish

Mellan

Igår när vi skjutsar ner sonen till det som nu är hemma för honom så möter vi alla fjällturisterna. Uppriktigt så trodde jag att strömmen skulle gå från fjällen där på Annandagseftermiddagen men så är det inte. Den går uppåt och mot fjällvärlden. Men kanske har strömmen åt andra hållet redan avtagit. Kanske är annan dagen bara som vilken stugbytardag som helst.

Rätt många verkar hur som helst ha en vecka ledigt mellan jul och nyår. Säker är de värda det också. En vecka i pudersnö och välpreparerat utför stärker själen inför vårens elräkningar. Ja och andra prövningar.

Skottar bort nattens snö här på morgonen. Två decimeter kanske. Tung. Tar det försiktigt. Enhandsskottningen sliter extra. Man har suttit och legat och ätit alldeles för mycket några dagar och får vara rädd om hjärta och rygg. Skotta alltså förnuftigt. Den typen av skottande tar lite längre tid än den oförsiktiga mer manliga typen.

Nu sitter jag här inne på kontoret igen. Marmeladgodis och en julmust. Blodersockerhöjande. Vi pratar höjningar till farliga nivåer.

Tanken är ju att man skall jobba idag. Men motivationen är väl inte helt på topp. Det skall villligt erkännas. Så jag pysslar med lite sådandär housekeeping eller snarare då kanske officekeeping. I väntan på att kraften och flowet hittar mig. Eftersom det är milt så slog mig till och med tanken att jag skulle sätta mig i studion. Men kom inte så långt i den riktningen innan han på högeraxeln började skrika och gorma om arbetsmoral och sådant där som Tyskar gillar. Så la ner det där. Det var då marmeladgodis och julmust plockades fram som tröst alltså.

Men skön helg. Mat. Mat. Mat. Film. Film. Läsa. Läsa. Läsa. Sova. Sova Sova. Ja och så TP. Vi höll på till halv tre och till slut orkade man inte ens fundera ut varför man satt där och spelade. Men lite roligt ändå. Undrar fortfarande vem som vann? Jag!?

Får en koltrast i trä och en kabeltestare. Nu behöver jag inte saknas Pavaroti ens under vintern. Kabeltestare kommer alltid till god användning eftersom jag är mer för kablar än det trådlösa och vettlösa. Fast egentligen har man väl allt man behöver redan. Man borde skicka saker åt andra hållet. Ja och det gör man väl iof också. Men strömmen i den riktningen borde ökas. Jag är inte en av dom som lever efter tron att den som har mest när hen dör är den som lyckats bäst. Nope. Hela tanken i det ter sig för mig helt absurd. Fast ja, ja, tydligen inte för andra. Så något är det väl som vanligt som jag inte begripit.

Funderar på att lägga mig på soffan en stund…

Hmmm….

Vi får se vilken gubbe på sittande vilken axel som vinner.