Categories
Betraktelser & Berättelse

Vasaloppet

Värme. Ute. Skrämmande skönt. Nästan. Fast kallare redan till helgen. Som sig bör. Men Vasaloppsöndag nu till helgen. Det vänder. Lyssna på Talgoxarna. Dom sjunger för kärleken och nya generationer. Håller sig aldrig kvar i det gamla. Härligt. Att lära av.

Här gott liv. Ljusdal och Bollnäs idag. Biltema saknade semlor. Sicken besvikelse. Jag la tillbaks asken jag tänkte köpa på ICA innan besöket. Blev helt enkelt utan. Straffade mig själv. Tydligen. Eller gjorde kanske självmål.

Jupiter och Venus i nordväst. Snyggt på linje. Vackert. En del tor det är Kina som spionerar. Världen är galen och lättsinnig in till dumhetens djupa kamrar. Facebook och melodifestivaler åt folket skanderar de däremellan.

Imorgon sotare. Bra. Fast kostar det också såklart. Val finns inga heller. Men det går lite mindre pellets efteråt. Men troligen inte så mycket att man tjänar in själva sotningen. Som det är såklart.

Annars knappar jag på som i “knappa på*“. En kretskortstillverkare från Kina erbjuder sig att sponsra kort. Är inte den tillverkare jag normalt använder men kanske accepterar jag. Allt kostar så man får ta det lilla som kommer åt andra hållet. Hur många kronor har jag lagt ner i det här projektet nu? Alltså utan att räkna mantimmar. Flera hundra tusen såklart. Med ränta på ränta mycket mer. Under tjugotre år snart har det utvecklats. Jo jag har älskat det jag gjort ett par minuter och kanske lite till av den där tiden. Resten har mest varit mest svett. Värt det. Japp! Min väg.

Det officiella startdatumet för VSCP är 2000-08-28 14:07 CET Det är då det hände där i Gävle. Lite innan faktiskt. Skall börja dela ut medaljer till dom som var med. Marcus. Behzad. Charlie i London. Oj vilja diskussioner Charlie och jag hade där i början. Underbart. Tufft. Man fick tänka till. Slipa sina argument. Hade inte Charlie bott i London och jag här så hade nog knytnävar kommit fram ibland. Sen försvann han till Ghana. Mark från Skottland försvann åt ett annat håll efter att hjärtat sa STOPP på Heathrow. Annat liv. Andra intressen. Nystart i allt. Men listan på namne är egentligen inte så lång

Behzad Ardakani, Marcus Rejås, Charles Tewiah, Mark Marooth, Gediminas Simanskis, Henk Hofstra, Stefan Langer, Kurt Herremans, Jiri Kubias, Frank Sautter, Dinesh Guleria, David Steeman, Andreas Merkle, Arpad Toth, Anders Forsgren, Stuart O’Reilly, Troky

Alla har dom bidragit med något. Fast de flesta efter just de första namnen är med fortfarande idag. Vänner för livet med världen som spelfält. Kanske är det just där själva värdet med ett projekt som VSCP ligger. I vänskapen. Människorna man lär känna. Resten är väl ändå bara sand som rinner mellan fingrar.

Nu tänker jag gå och lägga mig. Har god bok nämligen.

Nystart imorgon. Om man nu får någon morgondag. Säker kan man aldrig vara. Att uppskatta det vanliga och vardagliga är en gåva. Så ett flin är på sin plats där i ansiktet när/om man får vandra ner hit till kontoret igen. Njuta av gokänsla i magtrakten.

Godnatt…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.