Categories
Betraktelser & Berättelse

Inte fullmåne

photo of moon
Photo by Pixabay on Pexels.com

K fyller inte jämt förrän nästa vecka men har redan börjat släpa hem kassar med presenter. Jag känner att jag måste börja erbjuda hugade presentlämnare mina tjänster. Behövs det körkort för att framföra presenten eller om den är tung och det behövs bärhjälp så ställer jag gärna upp vid förfrågan…

Mins bilden på K’s pappa när han fyllde sextio. Han sitter där stolt och allvarlig i finstolen med ett hav av blommor omkring sig. Får försöka övertala K att ta en likadan bild nästa helg. Hålla släkttraditionerna vid liv så gott man kan skall man.

Fullmåne. Fast det var i förrgår på riktigt. Håller liksom i sig. Hänger som en strålkastare där på himlen. Lyser rakt in genom sovrumsfönster och söker ens själ. Planterar mångalenskap hos den som inte har alla hästar hemma. Min är alltså i farozonen. Jag ligger där nån timme och begrundar detta utan att kämpa emot.

Idag kod för hela slanten. Inne i det där tillståndet då det börjar koppla. Blir alltid lite nervös av det där andra mellantillståndet. Antagligen handlar det om att hjärnan har nog med att koppla ihop den där informationen och inte har ork att lugna mitt oroade sinne. Fast det här tillståndet älskar jag. Fast det är såklart bara flykt. Bort från tankar som kan ta dåliga vägar. När man är här finns det liksom inte rum för annat än det man sysslar med. All dålig självkänsla får stiga åt sidan.

Just det där med självförtroende och självkänsla, att det är två olika saker, är viktigt att ta till sig. Man kan ha utmärkt självförtroende men inte tro sig själv om en enda liten poäng ändå. Bäst såklart om de följer varandra. Själv har jag massor av självförtroende. Fast inte ett fullt glas med självkänsla.

Men lever gör man. En dag till. Hittar telefonen på hatthyllan när jag kommer ner till kontoret och precis skall till att placera morgonflinet mitt i ansiktet. Har inte saknat den. Men gläd åt ännu ett flin. Det är här jag vill vara.

Nu är K nerskjutsad till sitt. Det behövdes inget skrapande av rutor idag heller (även om det var nära). Tekokaren från Erikshjälpen är fylld med vatten och påslagen. Småfåglarna har fått lite påfyllning av havregryn indränkt i överbliven frityrolja. Dom älskar det! Letar säck med havregryn att köpa. Bulk. Tvåkilospåsar förslår inte länge åt våra vänner här på kullen. Vi får se hur det blir med solrosfrön.

David Bowie fyller högtalarna här nu. Jag känner mig redo. Tror jag. En dag man fått. Som man gläds åt. Det är bara att köra.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.