Categories
Betraktelser & Berättelse

Rena snurren och mer

light man people woman
Photo by Reza Evol on Pexels.com

Det snurrar till ordentligt ett tag här idag på kontoret. Måste ut och vandra lite för att återfå någotsånär stabil tillvaro. Vet inte varifrån den där snurrigheten kommer ifrån, men då och då är den över mig. Alltid lika otäckt. Men tar mig tillbaks till stolen idag och efter en timme är jag på banan igen. För mycket jobb och för lite sömn kanske? Vad vet man? Vanligt är det i alla fall. Fråga vilken distriktsläkare som helst.

Men när man överlever firar man med

Eftersom det inte finns bättre. Ja mycket som är lika bra såklart. Men gott humör det får man av gammal Deep Purple, även icke remastrad.

Annars har det varit mycket Bowie här idag. Bra han med.

Annars går dan. Den största bedriften är att definiera funktion kring en knapp som kopplar två meshenheter med varandra och utbyter nycklar. Jag har den här funktionaliteten i VSCP sedan tidigare. Men nu är det andra som gjort koden. Svårt att ta sig in i. Gammal gubbe tänker man när man kämpar sig in i hur dom har tänkt. Men till slut går det. Ett par timmar efter dagens stora snurr är det där på plats.

Nu skall OTA uppdateringar fungera på tre nivåer av noder. Sen tror jag att det här projektet är hemma. Ja i alla fall om man kodar på ett år eller sisådär. Det tar tid vettu. Är man två tar det ännu mer tid. Ja och är man tre, då blir det nästan omöjligt. Ja ni fattar. Ja och är man gubbe går det som det går ändå liksom. Sand blir det till slut ändå.

Fast är man fler blir det roligare. Ja och bättre. Till slut. Men man kan inte få allt. Fast vissa dagar misströstar jag över ensamheten och den stora singulariteten. Men har man nått en punkt där man kan lämna den här världen och allt bara fortsätter att fungera utan att någon ens blinkar. så har man ändå uppnått något. Kan jag trycka. Bättre att vara en kugge som finns att hämta kopia av i reservdelslagret än att vara en svårreparerad guldkugge som hindrar och försvårar när den går sönder och det är över.

Regn större delen av kvällen. Rikligt faller det. Ihållande. Tvättar mörkret. Fyller kraftverksdammar. Tvättar bilen. Skapar kodarväder. Läcker in i källaren. Hulken misströstar. Men blir inte ens blir om fötterna.

Imorgon skall det inte regna. Japp. Då kanske man kan gå ut. Finns saker som borde fixas där ute nämligen. Fixas av mig. Men det är svårt att hinna med allt. Serru.

Tolv grader varmt utlovas här imorgon. Det är varmt för November. Flädern får säkert någon ide om att börja blomma. Den är, som berättat, högst egensinnig på alla sätt.

Men det börjar bli dags att packa ihop här på kontoret. De eviga kvarsittarna och deras tid närmar sig. Det får man respektera. Jag har överträtt den tidsordningen allt för många gånger redan. Visar lite respekt nu som pensionär. Dags innan man själv äntrar de eviga kvarsittarnas skara.

Så…

Godnatt!

Läsdags.

Jag har bra bok. Har du!?

Viktigt.

Liksom.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.