Categories
Böcker

Senast lästa bok

Arvejord?av Maria Turtschaninoff

Det vanliga är väl att huvudpersonerna är de människor som lever på en plats. I den här boken är det tvärtom. Platsen har huvudrollen och man får följa de människor som lever sina liv på just den här platsen.

Helt lyckat är det kanske inte.?Men det där kan bero på att jag är en trögtänkt gammal gubbe. Jag behöver lite tid för att lära känna människorna det berättas om.?Men här går dom ur tiden innan man gör det tycker jag. Det är bara de absolut sista kapitlen där konceptet fungerar riktigt bra enligt min mening.

Ja för en gångs skull en bok som kunde vara dubbelt så tjock alltså och som hade vunnit på det.

Men berättelserna är bra och jag gillar boken ändå.

Andra böcker som jag läst finns här.

Categories
Musik

Melodifestivalmusik

Jag har gjort en låt som heter “Hälsingland” och den skäms jag ganska mycket för även om jag tycker lite (läs GANSKA MYCKET) bättre om den efter att Charlie Granberg sa att den är en skitlåt. Så kanske fungerar det på samma sätt för dem som skrev den här kalkonen också.

Keep up the **** work guys and go for the win!

https://www.svtplay.se/video/jJy5ZAX/melodifestivalen-tjuvlyssna-pa-bidragen/2-engmans-kapell-norrland?fbclid=IwAR0csC5ZgMpM-_4D-uGlIqrbMeklYarSTxPzVhbEyFSvHS9eLp8APfxt5uM

edit: QX recension

Categories
Betraktelser & Berättelse

“Hemma”

Los, det som är “hemma” men “borta” på samma gång. Ja “hemma för att man åker ju “hem” när man är “borta“. Fast Edsbyn är ju också “hemma”. Troligen mer än vad Los någonsin blir. Fast att åka “hem” till Edsbyn nu för tiden är ju att åka “bort” såklart. Inget finns kvar där annat än minnen.

Uppsala, Täby och Katrineholm har också varit “hemma“. Men nu när man åker dit så är det definitivt att åka “bort“. Det är det där med var man lägger sin hatt. Det är där “hemma” är. Och om tycker man det är bra eller inte där den där hatten ligger handlar väl ändå mest om att bestämma sig för att det är så eller inte.