Categories
Swedish

Skålbo Igeltjärnsvägen 6, Järvsö, Ljusdal – Fastighetsbyrån

Välkomna till Skålbo och denna hemtrevliga villa på Igeltjärnsvägen 6!Här är den perfekta bostaden för den större familjen som vill bo nära naturen men ändå med ett bekvämt avstånd till samhället. Villan är lugnt beläget längst en återvändsgata i byn Skålbo, 6 km utanför Järvsö. Villan uppfördes år 1929 och tillbyggnad har gjorts med ett övre plan år 2009. Bostadens boarea om 200 kvm disponeras på två plan. Entréplan bjuder på en väl tilltagen hall, badrum, tvättstuga, vardagsrum med öppens spis, kök med vedspis samt två mindre sovrum. En trappa upp finns ett stort allrum med utgång till balkong och anslutning till övre planets tre sovrum varav ett är större och med ett wc rum. Ljusa ytskikt genomgående i hela huset. Här bor ni bekvämt med vattenburen golvvärme på båda plan. På fastigheten finns en större lada med gott om plats för förvaring och carport för bil, husvagn etc. Förråd/garage med plats för en bil, carport, förvaring samt bastu. På tomten finns gott om plats för den odlingsintresserade och med direkt närhet till naturen så är detta ett boende som passar många. Välkommen hem.

Source: Skålbo Igeltjärnsvägen 6, Järvsö, Ljusdal – Fastighetsbyrån

Categories
Swedish

Farbror Punk –

Cowboyrock med rätt att slamra. Det spelar Dead Scouts från Alfta i Hälsingland. Scouterna är en av de fyra grupperna på en samlings-EP med gästrikegrupper som nyligen getts ut under beteckningen…

Source: Farbror Punk –

Categories
Swedish

Hans Eduard Szybilski – Forum för levande historia

På Apelbergsgatan 36 i Stockholm finns en snubbelsten till minne av Hans Szybilski.

Source: Hans Eduard Szybilski – Forum för levande historia

Categories
Betraktelser & Berättelse

Hälsingetoppen

a man raising his hands while holding mallets
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Hälsingetoppen. Hälsingetoppen igen. För att Hälsingland är bäst. Nåja bra. Lika bra som alla andra landskap. Musik förenar. Splittrar inte. Det skall man tänka på när man tittar på den här listan.

Spellistan finns som vanligt här. Spelas lämpligen upp scramled/slumpvis för att få den bästa upplevelsen.

Nya hjältar

The Hollow Pines – Från Mo, Söderhamn.
Fri – Från Söderhamn.

Stort tack till Edvin Karlsson för tips.

Disclamer: Det här är ingen tävling. Det finns ingen första eller sista plats. Bara Hälsingemusik ordnad efter hur mycket den spelas på Spotify. Enkelt eller hur?