Categories
Musik

Hälsingetoppen

man playing guitar
Photo by Edward Eyer on Pexels.com

Hälsingetoppen. Långfredagslistan. Jag hade tänkt mig en morgon på soffan med en bok men genererandet av veckans Hälsingetopp har ändå högre prioritet. Inte för att många andra än jag bryr sig om det inte. Men mig gör det såklart inget alls. Om en människa per år hittar en lokal musiker som hen inte kände till tidigare så är det belöning nog. Glad Påsk på er alla musikälskare där ute i buskarna.

Spellistan finns som vanligt här. Spelas lämpligen upp scramled/slumpvis för att få den bästa upplevelsen.

Nya hjältar

Inga hjältar med här denna gång. Men vet att dom finns där ute. Behöver alltså tips. Känner du till artister som finns på Spotify, släng iväg ett mail till akhe@grodansparadis.com

Disclamer: Det här är ingen tävling. Det finns ingen första eller sista plats. Bara Hälsingemusik ordnad efter hur mycket den spelas på Spotify. Enkelt eller hur?

Categories
Betraktelser & Berättelse

Skärtorsdag

Lite kvällsjobb såhär på skärtorsdagen för att knyta ihop påsen och ge ett avslappnat sinne. Imorgon Hälsingetopp och sen bära in en pall pellets – förhoppningsvis säsongens sista. Men sen så. Soffa. Godis. Bok. Gubbe. Vila.

Annars Bollnäs idag. Månadshandlar. Äter sushi. Åker hem. Ingen dålig dag alls alltså. Till och med hemma inom rimlig tid så att man hinner jobba lite. Ett plus.

Mycket bra vecka annars här på kontoret. Grejar runt och småfixar lite i det nya programmet. Gillar verkligen det. Korta projekt på en dag eller två. Ljuvligt. Precis så det blir under kvällen nu också.

Några godisar har jag såklart med mig. Det gäller att vänja kroppen vid de höga sockernivåerna redan idag. Få upp nivåerna på skrämmande höjder redan från början. Men för att det inte bara skall bli socker så köpte vi oss en påsktårta också. Suger & fat. Kunde väl vara ett bandnamn om något.

Jag tog körkort 1975. Första bilen då också. Fyrtionio år utan ett skadeärende. Ja utom nu då. Försäkringsbolaget godkänner direkt. Bara att åka till valfri verkstad. Noll kronor i självrisk. Så jag beställer tid på verkstaden. Men så lätt är det tydligen inte. Första skall bilfirman låta en skadereglerare titta på det hela. Ge en prisuppgift till försäkringsbolaget. Ja och sen kan det bli verkstadstid. Krångligt liksom. Speciellt när det bara handlar om ett trasigt fäste på en strålkastare. Något jag kunde fixat själv för en hundring om det nu inte var så att jag har den här försäkringen. Men är man i leken får man spela spelet. Dom kanske hittar fler fel. Vad vet man? Man lär sig.

Rådjursögonen förföljer mig hur som helst fortfarande. Skulle väldigt gärna velat få feedback från eftersöksjägaren om att djuret blev avlivat. Men så fungerar det tydligen inte. Man får hoppas på att det gick bra och så snabbt som möjligt. Att “hoppas” är liksom inte min grej. Vill “veta“. Varenda gång.

Men nu skall jag koda mig vidare till en platå där jag kan sitta med lugnt inne under påskledigheten. Ett smart drag för frid i ett sinne som annars hela tiden hittar på nya saker. Har lärt mig rät bra hur jag fungerar. Tiden när inte ens helgerna var riktiga pauser är förbi. En eftergift för “gammeln“.

GLAD PÅSK är väl det som återstår till er som råkar läsa detta. Mungipor upp alltså.

Categories
Swedish

Så befriande – long live the young

https://clicks.aftonbladet.se/f/a/XbFav5_1ZsA7oM2Nob6OFA~~/AAAHagA~/RgRn56wQP0SFaHR0cHM6Ly93d3cuc3Z0cGxheS5zZS92aWRlby9qTjNWYWcyL2FrdHVlbGx0L2lnYXItMjEtMDA_aWQ9ak4zVmFnMiZwb3NpdGlvbj03NiZoaWdobGlnaHQ9dmFkLXZpbGwtZ3JldGEtdGh1bmJlcmctNzYmbGlkPWszZjJmdGN4bWloMFcFc3BjZXVCCmX8ECcFZpHm1SVSF2FraGVAZ3JvZGFuc3BhcmFkaXMuY29tWAQAAAAZ

Categories
Musik

Hälsingemusik

Kan passa nu

Categories
Musik

Ny låt

Categories
Betraktelser & Berättelse Böcker

Eller hur?

Möjligen tror K att antalet lediga dagar i påsk är fler än de i verkligheten är. Men det man inte hinner läsa nu kan man ju läsa sen. Eller hur?