Categories
vetenskap

41% of people employed as scientists and engineers are women – Products Eurostat News – Eurostat

DDN-20240212-1

Source: 41% of people employed as scientists and engineers are women – Products Eurostat News – Eurostat

Categories
Betraktelser & Berättelse

Hopp

person hand reaching body of water
Photo by Lukas on Pexels.com

Det enda hoppet om ljusning just nu är semeldagen imorgon. Fast nu när Backa-Jan inte är med oss längre så är väl det också ett fåfängt hopp. Annars kunde man vara säker på att han dök upp med en påse eller låda som var fylld med läckerheter. “Karin skall ha en hon också…”. Fast å andra sidan blev det semlor i plural i helgen så jag har inget alls att klaga på. Ja utom på “hoppet” då som verkar ha försvunnit all världens väg.

Det känns som en resa långt bort till en stad som man aldrig varit i skulle vara den enda möjliga lösningen för att återfinna “hoppet“. Ibland är det liksom det enda som hjälper. Att ge sig iväg. Se och upplever något annat. Hämta kraft ur det okända.

Fast måndag är det ju. Den bästa av dagar normalt. Försöker intala mig det men just denna måndag hjälper inte ens det.

Noterade att flera personer lyfte och hejade på Engmans Kapell under lördagen utan att de ens hade hört låten.?En skitlåt som förtjänade den där jumboplatsen för att det var och är just en skitlåt. Nope det innebär inte att Engmans är ett skitband. För det är dom inte. Inte människorna det består av heller som är mycket duktiga musiker. Men låten, om man nu ger sig tid att lyssna på den, är en kalkon och inget annat. Nu hör jag de sura spyorna – “men dina låtar då, är de bättre?“. Nope, säkert inte. Men det har inget med saken att göra.

Fast av det där tappar jag helt förtroendet för mänskligheten. Fyfan för mänsklig dumhet! Inte ens kommunens musiker vågar säga sina innersta tankar om skitlåten med någon slags missriktad kollegialitet. ALLA (utan undantag) jamsar med. Blir en del av en mänsklighet man känner missmod över, eller kanske är de bara fega kräk som vanligt.

Skit samma. Fast det går liksom inte riktigt att kasta av sig dumhetens gegga. Den liksom klibbar sig fast i hjärnan på en sådan som mig som nyblödd kletig kåda.

Kanske är lösningen att gå upp för trapporna, lägga sig i soffan, och somna in. Ligga där och hoppas att världen är bättre när man vaknar upp igen. Men sannolikheten… låg på sin höjd. Ännu mer troligt helt obefintlig.

Fast sökande efter “hoppet” då. Men man skulle kunna städa kontoret. Det behövs. Eller skruva ihop en dator.?Ja eller bara fortsätta att sitta här och stirra…

Categories
Musik

Från Hälsingetoppen

https://sverigesradio.se/artikel/i-rickards-studio-gommer-sig-ett-pahittat-artistkollektiv

https://sverigesradio.se/artikel/i-rickards-studio-gommer-sig-ett-pahittat-artistkollektiv