Categories
Swedish

Carlsberg sexpack ersätts med snap pack i Norge | Aftonbladet

Smart!

Source: Carlsberg sexpack ersätts med snap pack i Norge | Aftonbladet

Categories
Swedish

Härligt

Categories
Betraktelser & Berättelse

Natten

Jag sover som en stridsvagn som forcerar fiendeland där bara lättare ofarligt artilleri omger den. Det är gott. Jag vaknar utvilad. Lite senare än vanligt sker det där uppvaknandet. Men vad gör väl det. Här? Noll och inget.

Nu sitter jag här. Dricker kaffet som smakar lika äckligt som vanligt. Som det är. Liv. Överlevnadsbart. Det skall städas lägenhet idag eftersom det är torsdag. Man gör det man måste. Just det är sällan några problem. Visst är det tur att det är på det viset.

Här nere på kontoret får det gro igen. Det som inte Svetlana, robotdammsugaren, tar får ligga kvar och gona till sig.

Förkyld såklart. K träffar alla dessa skolungar och läshungriga äldre. Släpar hem. Saker. Små. Levande. Jag blir sjuk. Varje gång. Träff. Försvarslös sitter man här i sin ensamma borg här på kullen och försöker bara finna till. Men icke. Det skall testas och plågas också.

Jodå, det finns de som har det värre.

Alltid.

Annars är det väl älgjakt som gäller här uppe. Viktigare än semester och jul. Viktigare än livet. För de flesta här i Norrland. Dock inte för mig då alltså. Men jag kan förstå det där. Har kopplingar tillbaks i tiden när allt var enklare.

Norrland förresten. Ser egentligen inte att Hälsingland tillhör Norrland. Men definitionen är väl “norr om Dalälven” fast det borde vara norr om Sundsvall om du frågar mig.

Ute låter en skata. Pica Pica. Jag har persiennerna nere så jag ser den inte. Det är bra tider för skator just nu. Ungarna drar runt som rövarband. Förser sig. De äldre äter istället lugnt och metodiskt upp sig inför vintern. När snöstormarna landar är det inte lika roligt att vara skata. Vinter är hård tid för de där svart vita vännerna.

Gillar skator.

Men jag är med idag också. De som känner mig vet att jag tycker det är gott att leva. Vet att jag inte tar en endaste dag för given.

K skall valarbeta i helgen. Själv skall jag vila, möjligen alternativt jobba. Nåja låtsasjobba. Ja det lutar väl ganska hårt åt det senare. Själva väljandet är avklarat. Det är förbannat rött här på kullen i år. Revolution. Fast jag inte tror på sådant. Men jag tror på företagande, EU osv. Men passar ingen annanstans heller. Protest mest. Socialistisk protest. Eller som sonen säger. De enda som är Socialdemokrater nu för tiden är vänsterpartiet. Sant. Resten är höger. Mitt existerar inte.

Förbannad på de som påstår att vi är för generösa i flyktingpolitiken när fler än någonsin dör på Medelhavet. Ser den lille drunknade pojken på stranden i Grekland framför mig. Är vi bara kräk egentligen? Allesammans?

Japp det finns problem med flyktingmottagande. Men lösningen är inte att avhumanisera sig. Vi är världsbäst på att lösa problem i Sverige. Vi kan om vi vill. Släpp fram nya lösningar. Innovationernas tid. För tusan.

Men som anti-influencer är det såklart ingen ide att skriva insändare om dylikt. Synd bara ett de som faktiskt har följare i stora skaror bara ägnar sig åt skit och ytlighet.

Tage Danielsson – du saknas oss. En mening och du hade sagt de förlösande ord som skulle fått alla på humanism snåla att skämmas och göra bättring.

Men någon “Tage Danielsson” bjuder inte den tid vi lever i på längre. Det är synd. Mycket synd.

Dags att greppa den där dammvippan. Motvilligt men bestämt.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Koka björn av Mikael Niemi

Genialt skriven skulle jag vilja säga. Lite deckare. Lite historisk roman. Mycket bra. Man vill bara fortsätta att läsa och läsa och läsa. Ja det här är nog Niemis masterpice tycker jag och då har han skrivet en bunt “rätt bra” böcker före den här. Ja kommande bok kan ju bli ännu bättre såklart. Som det är när man är på topp och är som bäst. Niemi verkar vara där just nu. Fastlimmad.

Läser du den inte är du en förlorare. Ja. nåja, eller kanske inte. Det finns mycket att läsa och var och en måste göra sina egna prioriteringar. Men läsvärd är den i alla fall. Mycket läsvärd. Älskar den. Innehållet kommer att följa mig tills jag dör.

Alla andra böcker jag läst finns här.