Tiden

Jag sitter här på låtsaskontoret med kaffekoppen bredvid mig.  Japp den smakar säkert skit som vanligt men jag har inte vågat lyfta den till munnen ännu och testa. Rädd som jag är för den där besvikelsen. Den som kommer när “gott ” inte är det man förväntar sig att “gott” skall vara.

Förkyld såklart. Ger sig inte. Fast kanske en antydan till mer hosta och mindre snor idag. Bra hoppas man.  Snart över och passerat är målet. Långsiktigt.

Fast förkylning eller inte. Den hindrar mig föga.  Lever man låtsasliv så biter inte en förkylning, som iof är på riktigt, på en till hundra procent. Låtsasjobbet först. 

Högarna med papper växer här på bordet. Jag skriver ut alldeles för mycket. Alltid. Nu som förr. Nåja, en marginell minskning har noterats från tonerleverantörer och pappersleverantörer. Men nu. Behöver yta till höstprojekt. Måste alltså göra något åt de där pappershögarna. De åker väl ner på golvet. Någon annanstans finns det inte plats. Jag måste ta mig igenom de där högarna snart. De innehåller många underbara guldkorn. Som skatter är de när man hittar dem igen. Det där som är kommande projekt. “När man får tid”. “När man har pengar”.

Men man får försöka låta bli att tänka på det där man inte hinner med. Det stressar så lätt. Fast satan så mycket bra produkter vi skulle kunna åstadkomma här om vi var några stycken och hade lite kapital. Istället rinner livet liksom ur en. Man undrar om man orkar. Där borta.

Jag hör så många gnälla och ropa högt över att de inte hittar kompetens. Det är såklart extra tydligt här. Men samtidigt gör de där företagen väldigt lite för att lösa det där problemet. De klagar mest. Jag är säker på att duktigt folk kan man få om man bara visar att man är attraktiv som arbetsgivare. Nope, det räcker inte med (standard)lön. Det behövs mer. Se på t.ex. BL information i Näsviken. Nytänk. Framgång. Inga problem att få folk.

Sen den där tron att man kan få färdigpaketerade arbetsmoduler levererade från landets lärosäten är ju befängd. Det har aldrig varit så. Det har aldrig fungerat så. Man får skapa själv. Hoppas på bra råmaterial in i den processen. En civilingenjör brukar t.ex. fungera. Efter något år. I bästa fall.

Jodå, man kan tydligt se när jag tar en nattmacka. Ja och när vi stiger upp här i huset. Jodå, nattmackan smakade utmärkt. En kall sojakorv med ost som pålägg. Mums. Somnade som en stock efter det. Det som var hela syftet med operationen. Alltså nattmacksoperationen.

Fast nu så. Dags för mig att låtsas att jag lever som en normal människa igen.