FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system

Vi har nått långt bortom den fysiska gränsen för vad vår planet klarar av, och nu måste vi omvärdera det ekonomiska systemet för att hinna agera i tid. Det är innebörden av ett bakgrundsdokument till en kommande FN-rapport.

Source: FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system

Senast lästa bok

The perks of being a wallflower av Stephen ChboskyStephen Chbosky

En av mina absoluta favoritfilmer är The perks of being a wallflower. Det finns en känsla i den filmen som berör mig och ligger nära mig. När jag fick veta att boken används flitigt i Amerikansk undervisning insåg jag att jag inte läst den. Säger man sådant till min bibliotekarie till fru så ligger boken snart på bordet otåligt väntandes. För säkerhets skull hade hon skaffat både den Engelska och den Svenska utgåvan. Så vi tog en varsin del. Enklast så.

Den är bra såklart. Skriven som korta brev till en okänd. En spännande form. Det enda jag kan tycka är synd är att jag inte läste boken före filmen. Man vill så gärna skapa sina egna bilder av huvudpersonerna. Nu ser jag filmskådespelarna och filmscenerna. Men jättemycket gör det nu inte. Dom gör alla ett förträffligt jobb i den här rullen. Stämmer bra med min inre bild.

Ja man bli såklart sugen på att se filmen. Jodå, den finns på Netflix.

En MÅSTE att läsa helt enkelt.Om man nu inte känner sig som en trött gammal gubbe eller kärring som absolut inte läser “sånt där”. Då slipper man. Men yngre blir man såklart inte av att läsa den. Bara visare. Eftr läsningen vet man  t.ex. varför man inte skall söka ögonkontakt om man vandrar i en park om natten bland andra vandrare. Sånt är bra att veta.

Alla andra böcker jag läst finns här.