Categories
Swedish

Utvecklingscentrum öppnar studierum i Los – Ljusdals kommun

Source: Utvecklingscentrum öppnar studierum i Los – Ljusdals kommun

Categories
Betraktelser & Berättelse

Knappa På*

person laying on sand
Photo by Rebeca Gonçalves on Pexels.com

Jo-ho-då. Knappar på jag. Mot-semester-knappar. Hitta plattform eller möjligen en liten release innan ledighet. För det lugna sinnet skull. Det man gärna vill ha huvudet fullt av när det är semester. Såklart.

Fast det är en dryg månad kvar till ledighet. Så än finns det tid. Om det nu inte var så jävla många fredagar.

Och sen undrar jag när man skall hinna göra “musik“. Någon enda regnig helg då och då är väl inte för lite begärt. Men börjar man önska så får man såklart mer än man vill ha. Bäst att hålla käften. Skönt är det med finväder.

Allt blir det det blir. Det går bra att citera mig på det…

Det är ändå gott att leva. Det konstaterar jag också denna morgon. Har varit lite ärmlig under veckan men inte mer än vad som kan dämpas med kusin Alvedon. Är lite ärmlig hela tiden egentligen. Men kanske är just det bara åldern. Det är såhär (och värre) det skall pågå härifrån. Men jag måste ut i skogen. Ut och gå. Andas frisk luft. Allt i mig skriker efter det där.

Nästa vecka skall jag besiktiga bilen och rösta i EU valet. I det första fallet hoppas jag på grönt, i det andra fallet blir det helt klart rött utan tvekan. Högerextremisterna tar för sig i Europa det är nu det är dags att mota sådana precis som alla Ollar i grind. Men kanske måste historien upprepas. Vi glömmer det hemska så fort vi människor.

Nåja knappar på. Bara några timmar till som man får. Håller på att läsa in en konfigurationsfil i JSON-format. Stock-work. Är liksom bara att knappa på. Ja hela grejen här och nu är en utvikning. Behöver en simulator för att testa en bootloader. Så simulator byggs.

Länge leva de som tittar bakom det enkla och uppenbara.

Liksom.

Categories
Minnen

Hälsingetoppen

man playing guitar
Photo by Pixabay on Pexels.com

Hälsingetoppen. Det är säkert någon som hoppats. Att det inte skall komma någon Hälsingetopp idag. Dögrävarna. Ja och lite skakigt var det idag på morgonen när det blev lite tekniska problem. Men sådana är ju till för att lösas. Så löst.

Här är den alltså veckans lista. Det har blivit några nu. Själv har jag legat där på slutet på varenda en. Men det handlar inte om den där tävlingen. Folk lyssnar på det de lyssnar på. Det man inte lyssnar på behöver ändå inte vara sämre. Musik är att leva. En del lyssnar. En del skapar. Ibland når känslan hos skaparen den som lyssnar och där i det sker svårförklarlig men underbart härlig musikmagi som läker och förnyar.

Här är veckans lista hur som helst. Ät musik! Sov musik! Lev musik!

Spellistan finns som vanligt här. Spelas lämpligen upp scramled/slumpvis för att få den bästa upplevelsen.

Nya hjältar denna vecka

Velveteen Queen – Vilmer Fall från Ljusdal på bas.


Känner du till Hälsingeartister som finns på Spotify, släng iväg ett mail till akhe@grodansparadis.com och tipsa så att de kan komma med på listan.

Disclamer: Det här är ingen tävling. Det finns ingen första eller sista plats. Bara Hälsingemusik ordnad efter hur mycket den spelas på Spotify. Enkelt eller hur?