Categories
Betraktelser & Berättelse

Timing

man with binary code projected on his face
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Alldeles lagom till helgen så sätter jag koden som iof är en avvikning, men ändå är kod som skall på plats. Nu då bara att checka in. Fast till stordelen är otestad. Det stora jobbet återstår. Men jag behöver inte göra det just idag. Så “klart” lyser nu i pannan på mig precis som vilken annan osanning som helst. Skönt är det hur som helst med den känslan (även om det är en sanning med modifikation) om man har helg, ja rent av pingst, framför sig. En timme till så…

Är intensivt nu. Ja det har jag ju berättat om tidigare. Behöver inte tjata mer om det alltså, men det är i alla fall förklarande för den där stora tröttheten som är över en. Man kan kalla den vårtrötthet om man vill. Våren, pollen och projekt-“slut” gaddar liksom ihop sig mot lilla mig. Klarar med nöd och näppe att stå emot. Ja kanske klarar jag inte ens det. Vem vet?

Jag får tillgripa godis för att hålla energin uppe. Föresatsen är inget godis utom på lördagar. Men ibland behöver jag den där extra energin som ett inösande av äckliga mängder socker rakt in i det öppna gapet ger. Det är det enda sättet att behålla koncentrationen på. Ja i alla fall som jag känner till och som är lagligt. Förr kunde cigarretter och kaffe hjälpa. Men dricker bara måttliga mängder kaffe och röker alltså inte idag. Bara socker återstår. Som beroendemänniska får man väl ändå se det som skapligt. Fast inte blir man smalare om man säger så. Det borde man bli. Åtminstone trettio kilo eller så. Mindre kolhydrater. Mer rörelse.

Pingsthelg får ägnas åt att bygga klart det “nya” växthuset. Ny skruv har blivit levererad och det är inte så mycket mer jobb kvar nu. Sen växer gräset på gräsmattorna nästan med synlig hastighet så antagligen måste man ta tag i det också. Just det är lite som att diska eller tvätta. Det måste göras och man kan gå omkring och tänka på annat när man gör det. Stor skillnad numera det också när man har en gräsklippare som man litar på. Det där sista är att jinxa maximalt eftersom jag inte försökt starta den ännu i år.

Fast pingst alltså. Skall avsluta här och sen ägna mig åt hänryckningen. Gör det du oxå.

Categories
Musik

Remembering Cynthia Lennon, the cruelty of John & the kindness of others… | by Paul LaRosa | Medium

Cynthia had to sell that letter years later when she was desperate for money. Much later, the letter came up for auction and Paul bought it for her, framed it and presented it to her, a gesture that Cynthia never forgot.

Source: Remembering Cynthia Lennon, the cruelty of John & the kindness of others… | by Paul LaRosa | Medium

Categories
Musik

Två

Två Hälsinge-artister med i “Så mycket bättre” (Per Persson och Kerstin Ljungström).

Jag säger bara det “HÄLSINGLAND” == MUSIK

Categories
Musik

Kakadosch

Idag klockan 14:00 begravs Magnus Limpan Lind i Kungsholms Kyrka i Stockholm. Saknad och aldrig glömd.

Kakadoch Mange!

Categories
Musik

Hälsingetoppen

man playing conga in forest on sunny autumn day
Photo by Jakayla Toney on Pexels.com

Hälsingetoppen. Taylor Swift skulle säkert vilja ligga som etta på Hälsingetoppen. Men se det kan hon inte. I alla fall inte så länge hon inte flyttar till Hälsingland eller åtminstone köper ett sommarboende här.

Här är veckans lista hur som helst. Ät musik! Sov musik! Lev musik!

Spellistan finns som vanligt här. Spelas lämpligen upp scramled/slumpvis för att få den bästa upplevelsen.

Nya hjältar denna vecka

Härjet – från Färila
The Beat Ltd. – Från Hudiksvall

Som varje vecka ett STORT tack till Lasse Ljungström, den gamle rockräven i Hudiksvall som stått för båda dessa tips. Kan verkligen rekommendera en lysning på Han & hans vänner och Ljungström och Sundström, två av de projekt han driver med kamrater. Hälsingemusik det också såklart.


Känner du till Hälsingeartister som finns på Spotify, släng iväg ett mail till akhe@grodansparadis.com och tipsa så att de kan komma med på listan.

Disclamer: Det här är ingen tävling. Det finns ingen första eller sista plats. Bara Hälsingemusik ordnad efter hur mycket den spelas på Spotify. Enkelt eller hur?