Categories
Swedish

Ställa upp?

Som gammal flottist funderar man såklart på att ställa upp. Men åt vilken sida ligger babord nu egentligen?

Categories
Betraktelser & Berättelse

Smashkupp

Jag klarar av Hälsingetoppen lite sömndrucken här på morgonen. Ändå sov jag och vilade mest hela dan igår. Borde alltså vara piggare än jag känner mig. Men skyller på gammeln. Att det är såhär det skall vara här i min ålder.

Gäsp.

Urk.

Nåja. Mellan den där slöheten händer det ju lite saker ibland ändå. Så länge det gör det så är det väl egentligen ingen fara. Eller är det det? Jag är i alla fall inte med i någon pensionärsförening ännu. Har inte tagit upp boule som sport heller. Lite hopp finnes alltså.

Kanske.

Annars sitter jag här och dricker te och tittar lystet på en banan som jag tagit med mig ner till kontoret. Stulit är väl det rätta ordet. Man fick visst inte ta av dom. Var till Flygande Jakob (GOTT!!!) imorgon. Men jag konstaterade att de som var kvar borde räcka till det också. Hoppas det. För Flygande Jakob är förbannat gott. Tillreds utan höna då såklart här i huset eftersom inga hönor skall behöva dö när vi äter Flygande Jakob. Någon slags sjukdom som heter empati det där. Inget att bry sig om för er friska och sunda köttätare med blod i mungiporna och nöjd uppsyn. Löjligt bara liksom. Speciellt om man vill vara en riktig “karl” och skjuter det som skall ätas alldeles själv.

Men jobbar alltså idag. Om man nu kan kalla det här jag gör för jobb då. Speciellt här i vår kommun kan det vara svårt. Det är väl bara jag som sitter med det här. Någon mer vet jag inte om i alla fall. Fanns det en till så kunde vi ju starta en förening. “Ljusdals hårdvaruhackare” eller något annat. Ta en öl på Järnvägs en gång i månaden och klaga på kommunen kunde vi. Det skall man om man har en sådan förening. Ja annars också. Klaga bör man.

Men troligen är det alltså bara jag. Och sitta där på Järnvägs i baren och klaga för sig själv är liksom ingen ide. Då kan man lika gärna sitta här och muttra. Ja och det gör man ju.

mmmmm Earl Grey. Gott. Bananen är nog också gott. Ekologisk. Kan jag hålla mig ända till tio tro?

Karaktären…

Dagens uppgift är annars att fixa en mall för håltagning i en låda. Sådant där andra gör med CNC maskiner och utläggning till underleverantörer. Ja inte så här då. Själv är bäst dräng.

Det är gott att leva!

Categories
Musik

Hälsingetoppen

man in black jacket singing while playing guitar
Photo by RDNE Stock project on Pexels.com

Är här.

Bloodbound och Lill Babs knappar in på Kiddo. Fast allt det intressanta sker förstås längre ner på listan. Som det alltid är, varje dag och överallt.