Categories
Musik Swedish

Kamratröstar

Categories
Swedish

Så dyra har boendekostnaderna blivit för småhusägare

En analys visar att boendet blivit drygt 60.000 kr dyrare per år för normalbelånade villaägare.

Source: Så dyra har boendekostnaderna blivit för småhusägare

Categories
Swedish

Renheten

Kvällen används till ren och vacker mjukvara. Ja “vacker” förresten. Bara programmeraren själv tycker att hens kod är vacker. Det är som med barn det där. Ens egna barn är defacto vackrast, bäst och mest värda framgång. Helt OK att tycka så om man bara är medveten om att alla andra – med rätta – tycker samma sak om sina barn.

Mycket nöjd såklart idag över besiktningsresultat. Det där är alltså inte min grej. Att lämna över kontrollen och beslutanderätten till någon annan utan att ha någon chans att påverka utgången. Hatar det i alla situationer. Ett sjukligt kontrollbehov antagligen som ligger bakom det där. KBT kanske.

Men nöjd nu då alltså.

Fast…

Skall lämna bilen på service och kamremsbyte nästa vecka så då är det alltså dags igen. Det överenskomna priset är tretton tusen men såklart förväntar jag mig ett slutpris på tjugo eller mer eller att hela motorn behöver bytas eller troligen att hela bilen behöver skrotas där och då utan att passera “go”.

Oroar mig alltså.

Oftast helt i onödan.

Suck.

Fördelen är såklart den glädje man känner när det värsta inte inträffar. Och så är det då 999 gånger av tusen gånger. Konstigt nog är man ändå inte rationell nog att lugnt tas sig igenom allt sådant där. Löjligt. Snart 70 för fan. Borde växt ifrån.

För övrigt, +2000 spänn i elstöd ramlar in på kontot. Pengar vi här i huset inte gjort oss förtjänta av. Vi har haft ett fast avtal och därför haft ett lågt elpris för den period det gäller. Dom där pengarna skulle såklart fördelas till dem som mest behöver dem. Det är ju hur självklart som helst. Hade det varit ett uppvärmingsstöd då hade det såklart varit en annan femma. Ja rent utav en annan tia. Men nu får man dom där pengarna antingen man behöver dom eller inte. Får väl skänka dom till Rädda barnen eller någon annan organisation för att kunna behålla någon slags självrespekt.

Kvällen skall alltså användas till ren och fin mjukvara. Det är avkoppling. Nästan. Fast jobb ändå. Men man får unna sig. Imorgon tänker jag nämligen ligga på soffan och läsa min bok åtminstone under halva dagen. Bara för att jag kan såklart. Man är en lyxlirare. Pensionär heter det formellt. Men är väl bara en omskrivning för en förslöad person med rätt att klaga. Ja och gnälla. “Det var bättre förr“. ALLT.

Till er som skall vara lediga och ha långhelg får man önska en synnerligt trevlig sådan. Själv är jag tillbaks på fredag. Om jag lever…

Categories
Swedish

Puh

Alltså vissa dagar… Nu kamremsbyte och service nästa vecka. Sen så…

Categories
Swedish

Skitväder

Två decimeter snö på Norges nationaldag. Nej vet du vad!