Categories
Swedish

Raketer rosor och bullar till kaffet

yellow rose
Photo by Anthony : ) on Pexels.com

Jan-Åke fyller 66 idag. Grattis önskas här från kullen. Ett av byorginalen i vår lilla by det är han det. Precis som jag. Fast han är väl såklart en bättre människa än vad jag någonsin blir och är. Jobbar mycket ideellt för byn. Klagar aldrig eller sällan. Ja och hur vet ja nu att han fyller år? Jo K har Facebook och “vänner” där. Då vet man sådant. Jan-Åke och jag är släkt på lång håll. Bortåt och före Sme-Karl och hans Kerstin.

Hulken hostar faktiskt på lite ännu här i huset. Som en döende under sina sista timmar. Kör nämligen upp det där sista som är mest spån i förrådet. Men annars är det två hål i vägen som försörjer oss med värme, ljus och varmvatten from nu fram till oktober. Där någonstans tar Hulk-semester slut. Då är det dags att jobba igen. Ja och starten för att börja punga ut stora pengar för pelletspallar.

K bakar. Finns alltså färska bullar. Gissa vem som tuggar och sväljer. Jo jo skulle Backa-Jan ha flinat. Gör säkert det i sin himmel. Det gör han rätt i den gode mannen. Några koppar kaffe sänds åt det hållet. Med mjölk som han ville ha det. En mugg på mindre än en minut. “Finns det mer?” det var han det. Godheten själv.

Lasse, popstjärnan, Ljungström ringer på morgonen. Han är gammal nog för det. Till och med äldre än vad jag är. Vi pratar en stund om pensionärslivet. Om hur ont det gör och om hans kommande spelningar. En cool typ i sina bästa år. Det är han det.

Jag har en Kinesisk Android telefon och klarar mig utmärkt med den. Har ändå en del krav. Pris 900 pix ny. Jag måste tyvärr konstatera att den som köper en IPhone för +10K måste vara dum i huvudet. Fast folk är ju i allmänhet inte kloka. Liksom. Men vad hjälper det Steve Jobs idag?

Kändisen som blev rikskänd och fick akademisk position genom att spå Norrlands undergång har blivit väldigt tyst. Går inte skriva hans namn här eftersom han har en sökning på sig själv på nätet och alltid kommenterar surt när jag protesterar mot hans negativa skriverier. Det går bra för Norrland nu. Om man nu vill se det så. Man kan se det som det går åt helvete ändå såklart. Från något perspektiv går det alltid att se det så. Fast det omvända gäller förstås också. Jo-du!

I Los väntar vi fortfarande på Messias. Han som kommer med jobb. Kan tydligen varken vara en hen eller en hon. Men precis som rumpmasar aldrig blir riktiga dalmasar så blir vi aldrig riktigt norrlänningar i Hälsingland heller. Får inte åka med på framgångsvågen. Får skvalpa i egen damm. Och vänta och vänta och vänta till,s nåpgon kommer på att man måste ta tag i saker själv. Oj!

Varför heter det “pop” istället för “popp”? Borde inte någon skjutas?

För övrigt borde folk som diagnostiserar andra med diverse olika sjukdomar skjutas. Undantag kan möjligtvis göras för den som har fler än hubba^3+ bubba^2 + 8 högskolepoäng i något medicinskt relaterat ämne. Jag menar det vore ju synd om alla doktorer behövde skjutas. Fast några förtjänar nog det iof. Fast skjutas är så taffligt och blodigt. Man kan straffa medelst kittling också. Eller genom att ge dom ett pris ur kungens hand. Liksom.

Walle har tappat bort Ville och Viktor. Fick frågan om jag Ville. Men tackade såklart nej till att ställa upp och vara Valle. Fast undrar ofta varför en del artister som ligger och skvalpar i 20 lyssningarsträsket är coolare än andra som ligger där och skvalpar. Walle han har fler och Behöver inte undra.

Fast jag arbetar faktiskt. Har inte tid med det här. Dessutom är bullarna slut här nere och jag orkar inte gå upp och hämta fler. Turligt nog har jag en påse polkagriskarameller kvar… Ja och kan hälla upp lite kaffe till. Sen dyka in i en värld där man inte behöver fundera så mycket över varför man inte finns och hörs och inte är miljardär. Det är problemlösningen som lockar. Som för alla som kallar sig ingenjör. Ett problematiskt liv är ett gott liv om man är ingenjör alltså. Eller hur? Visst borde det vara så?

Va?

Categories
Swedish

Vårtecken och HULK-vila

Nödvändiga kranar stängda. El påkopplad till varmvattenberedare. Det är officiellt vår på kullen.

Categories
Swedish

Jodå

Japp, lite snö kvar ännu. Noll vårkänning… skulle man tro. Men vårkänningen finns där ändå. Nu är pelletssäsongen över. Vår. De facto.

Serru.

Categories
Swedish

Våren 2023 är historiskt sen – | forskning.se

Våren 2023 är historiskt sen, konstaterar forskarna. Så här är läget för bland annat björk, sälg, tussilago och blåsippa.

Source: Våren 2023 är historiskt sen – | forskning.se

Categories
Swedish

Hälsingetoppen

close up photo of person playing piano
Photo by Juan Pablo Serrano Arenas on Pexels.com

Hälsingetoppen? Varför inte alltså. Det är fredag. Finns Här. Javisst.