Categories
Musik

Kodarmusik

Hjältar från förr!

Categories
Swedish

Slut

Det absolut sista av vintern smälter bort strax utanför bron. Krossten i mängder istället. Men en räfsa och några raska tag skall väl få bort det mesta av den oxå. Lagt till på långa listan på saker att ta tag i. Brant tillväxt på den.

När jag kommer ner till kontoret här på morgonen är det varmt och skönt i alla rum. Studion också. Ingen extra värme behöver startas. Tänk om man hade det så året runt… Vilken dröm.

Nåja, det är inte så pjåkigt ändå under vinter halvåret heller.

Nope.

Men mitten på maj. Det är långt till vinter härifrån. Ja, längre bort kan man väl inte komma. Ja om nu onsdagsnattens snövarningar inte slår in med full kraft. Men ändå. Härliga tider föröver. Barfota och t-shirt och ett sinne i dur.

Oron är koltrasten. Ingen sång alls igår. Tänk ett år utan koltrastsång… Nä det går inte ens att tänka på. Hemskt. Men en bofink tog i alla fall tag i stafettpinnen och sjöng vackert igår när vi drack kaffe ute. Inte så pjåkigt det heller. Ja och jo och visst. Jag gillar dessutom tjattertanternas skränande också. Björktrastar alltså. Måsar också. Men det har vi ju inte så många här. Däremot skriker en ormvråk ut sin hunger eller är det kåthet då och då där uppe från berget. Mer olycksbådande det ljudet. Men vackert på sitt sätt. I alla fall om man inte råkar vara ett bytesdjur och behöver frukta just det ljudet. För de som är det är det väl som ett flyglarm över Odessa när det ljuder över berget.

Men min dag och min vecka och min enkelsäsong har alltså börjat. Enkelt liv föröver,. Ja eller i alla fall finns förutsättningarna för det där. Man kan väl aldrig riktigt hoppas på ett liv helt utan svårigheter och oro ändå. Lite oror och småproblem är det bästa läge man kan nå. Det är som att “bli klar“. Det går att komma nära men aldrig går det att komma hela vägen fram.

Bilen skall besiktigas på onsdag. De som känner mig vet att jag är mer orolig för en bilbesiktning än för en operation av valfritt slag. Orationellt såklart. Men under svåråren har dåliga resultat på den slagit hårt mot ekonomin. Kunde påverka flera månaders ekonomi. Så är det ju inte längre. Men känslan finns kvar. Oron finns kvar. Usch!

Så jag oroar mig. Men nya bromsbackar har den i alla fall. Bromsarna borde duga. Har service veckan efter. Byte av kamrem också. Dyrt är bara förnamnet.

Nu skall jag jobba. Om man nu kan göra sådant “fast man bara sitter hemma“.