Categories
Swedish

Mancold

Så fick då jag också Covid. Trotts alla sprutor. Jag tycker mycket synd om mig själv… ?

Categories
Musik

Hälsingetoppen

Den sista Hälsingetoppen för året kommer här vid denna okristliga tid på dygnet när bara topplistmakare är vaken. Hulken behöver nämligen servicecoh det vore ju syns att inte ge honom det. I detta ingår att se att allt startar igen. Ja alltså sitter jag här. Hostandes och febrig skall tilläggas. Problem är omvänt proportionella mot när man vill ha dem.

Categories
Visdomsord

Ingen

Alltså ingen, inte ens de största, gör något utan att ha hjälp av andra som har gått före. Det är bara på deras axlar man kan se det nya.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Uppåt

Halkar ut en sväng eftersom K skall till jobbet för sitt kvällspass. Men hem igen är en annan femma. Oplogad brant backe. Jag skall upp för den. Det går med nöd och näppe och inte mer. Väl uppe får man ropa HURRA som så mången gång förut.

Det har hänt att jag kommit hem sent på natten. Oplogat. Suckat. Får ta sats från fågelsjövägen. Gasa det som går. Hoppas att det just då inte kommer någon timmerbil. Hittills har det gått vägen. Men snyggt är det inte.

Livet på landet.

Antagligen.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Blockljus mot kyla

Jag är nere (på kontoret) först vid halv nio. En eftergift åt mellandagar. Troligen är det torsdag. Men har inte riktigt orkat tänka efter ordentligt så att jag kan försäkra mig om det. Förr hade man en tidning man kunde tillgripa. Läsa den översta raden. Då visste man både dag, år och månad på ett litet killevips. Nu mörker. Mina tidningar är minst två veckor gamla.

Snö på gång. En decimeter. Enligt kamraterna på SMHI så skall det redan snöa. Man kan inte lita på dem ens under en liten killevipp. Många av klasskamraterna i Uppsala hamnade väl där. Försvann efter halva tiden mot sina specialinriktningar.

Fast åtminstone samstämmiga uppgifter mellan Norsk och Svensk motsvarighet just nu. Ja “Norsk” är väl Amerikansk. Emblem och flaggor, uniformer och lite, lite väder som antingen är super eller “aldrig tidigare skådat“.

Man får avvakta.

På video ser jag på när en man tänder tre blockljus under en blomkruka och förväntar sig att han skall värma upp en stuga med det där. Verkar rätt händig i allt annat. Men tydligen är han lite dum i huvudet också. Eller också är det bara det där önsketänkandet som förmörkar sinnet. Annars är energiprincipen ganska enkel (och rättvis). Tillför mer än det som avgår så blir det varmare. Ja kroppsvikt följer samma princip. Ät mindre än du stoppar in så går du ner i vikt. Och nej äter du 100 gram chokladkaka kan du omöjligt gå upp ett kilo min vän. Enkelt och rättvist alltså. Tänk då och då speciellt när saker låter för bra.

Fast man skall såklart vara vetgirig. Gärna misslyckas och bli utskämd för att man testar saker. Så mannen med blomkrukorna är förlåten. Testade. Kom fram till resultat. Utan att öppna en enda (tråkig) lärobok. Kunskap det med.

Tar alltså tillbaks “dum i huvudet“. Väldigt få är “dumma i huvudet“. Desto fler är de som tycker att andra är det. Men troligen gäller som vanligt regeln att den som säger något illa om någon annan själv är den som borde rannsakas. För övrigt gäller fortfarande regeln att den som prata illa om någon annan alltid också pratar illa om dig med när du inte är med. Skippa dom där människorna alltså. Inget att ha.

Tar en halstablett. Har ont i halsen nämligen. Jo hostar också. Man skulle kunna bädda ner sig och ojja sig lite. Se sig drabbad av mancold. Men tar alltså en halstablett. Inköpt på Lidel till bra pris i stor påse. Man kan alltså ta två. Hålla på så hela dan. Sådant gillar jag. Fungerar inte det så kan man kontakta fru Alvedon. Hon är inte solbränd hon inte. Rent av kritvit. Men hjälpsam när hon behövs. Så kan arbetsdagar gå på och liv förkortas.

Förresten så fungerar såklart blockljus mot kyla. Om man tänder tillräckligt många. Risken är dock att man måste öppna fönstret för att få syre. Men man kan bjuda in kamrater också. En person genererar ungefär 100w lite drygt. Tio stycken ihopsamlade så har man ett element. De med många kamrater är alltså vinnare. De utan får trösta sig med en vinare. Oh-Ja!

Själv får man alltså frysa. Tur man har kamrat Hulken i alla fall.

Sportiga kamrater torde f.ö. vara bäst. Är dom riktigt intensiva av sig så kanske man kan komma upp i 200w per person. Hästar och kreatur möjligen ännu effektivare. Gamla fina sanningar. Bygg en ladugård och bli bonde. Glöm energikrisen.

Ljusdal har moderater och SD och en annan missnöjesröra i toppen nu. Självaste döden. Socialdemokraterna som borde gynna skolan och välfärden glömde visst bort att göra det och försvann. Troligen bländade av maktens starka strålkastarljus.

Nu jävlar skall det privatiseras. Antar man. Att hjälpas åt är inte inne i det där gänget och har aldrig varit.

Nu måste jag åka ner och lämna ett brev innan stopptid. En del läser bara sådana. I det här fallet med giltig ursäkt för det. Men vinterbesvärligt. Bil skall startas. Värmas upp. Rutor skrapas. Gubbe kläs på. Sen skall det åkas. Dieselslösas. Man borde alltså istället ha promenerat ner till närmaste postlåda. Men det gör man inte. Men inser att frusit hade man inte gjort under en stund efter att man kommit hem. “Brattberg”, kullen där jag bor med fru och katter. Jo det är väl egentligen “Brantberg”. Backen hit upp är inte att leka med. Speciellt inte om man har en kropp full med julmatsrester och julmustslattar. Man tar alltså bilen. Mot allt bättre vetande.

Låt dagen börja.

Categories
Swedish

Potatismos