Categories
Swedish

Troll och rackartyg

Hudiksvall. Det finns bara en anledning att åka dit. I normalfallet. Om man nu inte skall till Hölick. Eller se en konsert. Alltid annars sjukhus. Så dit fram och tillbaks idag. Undersökningen tar inte mer än fem, tio minuter och utfaller positivt. Eller negativt om man skall prata läkarspråk. Det positiva i dylika fall får vi lekmän stå för.

Men annars skall det handlas till en blommande sommar. Jo en hammare och en sats torxnycklar också som yngsten fick ta över vid flytten och som därför saknas mig. Men annars mest blomrelaterat. Nåja lite grejer till avloppets snirklande och illaluktande böjar också.

På ICA hittar jag “blomjord” för trettio spänn säcken. Köper fyra. Som hittat ju. Så tänker man när man lassar i vagnen. Det är först när jag kommer hem som jag ser att det stå “balkongjord” på påsarna. Helvete liksom. Händer mig hela tiden sådant där. Mina ögon ser en sak och hjärnan där i huvudet tolkar det till det den vill.

Suck säger fru. Ofta dessutom. Ja jag med. Ofta.

Själv förstår jag inte vad som händer. För jag läser verkligen “blomjord” när jag tar dom och annat (andra gånger)). Tror på troll och utomjordingars rackartyg som utförs i bil på väg hem. Ja det gör jag.

Ja och så handlar jag tapeter också… Återstår att se om det blev rätt. Tveksamheter samlas just nu hos undertecknad. Antagligen ren tur om det blev rätt. Men ibland är det såklart inte dåligt ed fel heller. Man överraskar sig själv liksom. Ja och frun.

Blåsigt är annars ordet för dagen. Ja egentligen för året såhär långt. Vindarnas år. Men trotts att jag fortfarande har vinterdäcken på så är det inga vinterkyliga vindar. Nope. Nästan behagligt blåser det. Även om noll vind eller lite vind ändå är att föredra. Men vindar innebär också torka. Snö försvinner. I Hudiksvall slog björkarna ut idag. Tar ett tag till här. Men de har den där lila färgen före knoppars bristande nu så nära är det.

Nu skall jag kolla artikelnumret på tapeterna. Är det fel så får jag väl gömma mig i garaget…

person digging on soil using garden shovel
Photo by Lisa Fotios on Pexels.com