Categories
Betraktelser & Berättelse

“Jag”

body of water and green field under blue sky photo
Photo by Matthew Montrone on Pexels.com

Jodå, hinner med en tur fram och tillbaks till Bollnäs också igår. Livet på vägarna. Orkar inte räkna antalet mil. Glesbygdsmil. Men får en hamburgare för besväret. Lägger ner mina vapen efter det. Väl hemma somnar man och sover som om man aldrig sovit förut.

Valborg. I Edsbyn och Uppsala var det stort. I Edsbyn var det kasen. I Uppsala festen. Här är det mest gäsp.

Men imorgon är det första maj. Arbetardag och hopp. Hopp för att sommaren är nära. Koltrastsång hör man redan. Bara varma vindar saknas. Men första maj handlar mycket om att man kan åstadkomma saker om man gör dom tillsammans. Enad styrka. Viktigt i den tid av “jag” och “kan själv” som vi lever i nu.

Dagen blir nog en dag i vila. Gudarna vet att den borde ägnas åt arbete. Men har lärt mig värdet av en dag borta från det man längtar till för att hitta energin att njuta mer när bortavaron är avklarad.

Allt är sand…

Categories
Betraktelser & Berättelse Swedish

Grattis kompis

dangerous crime safety security
Photo by Pixabay on Pexels.com

Jodå. Klarat av en tur till Ljusdal idag på morgonen också. Vem vill inte se Ljusdal en gång till om man har chansen, liksom?

Mer åka på eftermiddagen. Sen lugnt till måndag, tidsdag, ondsdag… Fast inte på måndag visst… Kanske inte på…

Det är som det är.

Nästan sist på Hälsingetoppslistan. Det handlar om följare som man inte har. Ja lyssnare också såklart. Men följare är väl någon slags popularitetsfaktor. Jag ha aldrig excellerat i personlig popularitet. Ja och om “musiken suger” sen så blir det som det blir. Inte av det där hindrar såklart min glädje i att tillverka de där låtarna. Fast sidan är å andra sidan en av världens minst besökta sidor.

Allt jag rör vid blir till sand. Som en omvänd Kung Midas. Situationen är ungefär lika illa varesig det är sand eller guld som uppstår när handen når det. Man kan misströsta. Men gör icke det. Dum i huvudet antagligen.

Kodandet håller mig sysselsatt. Då tänker man inte på all osynlighet och sista platser och allt som blir till sand. Hinner inte fundera så mycket. Räddningen antagligen. Utan det revolver upp och skott upp i gommen. Som Lidman. Lite tufft sådär. Men har aldrig haft det bättre än nu. Så hänger kvar tror jag. Det finns tid för ättestupor senare.

Janne, Backa-Jan, världens snällaste människa, har födelsedag idag. Grattis kompis var du nu befinner dig någonstans. Saknar dig och dina hummanden din gamle filur.

Categories
Swedish

Hälsingetoppen 220429

Finns här Hälsingetoppen

Categories
Swedish

Languedoc, igen

Det dök upp en artikel om Languedoc i den lokala tidningen. Platsen förföljer mig i det skrivna, det lyssnade och i allt annat. Man måste åka dit. Ja det tror jag. Bestämt så. Men inte nu. Sen…

Categories
Betraktelser & Berättelse

Rullar

hi haters scrabble tiles on white surface
Photo by Shamia Casiano on Pexels.com

Ni vet rulla set där klotet upp för backen om och om igen. För mig är det resor till och från Ljusdal. Dit idag också. Ja och hem. Minst en tur varje dag. Men idag dit för spruta nummer fyra. Fast nåja. Spruta nummer ett och spruta nummer två heter det. Sen är det påfyllnadsdos ett och påfyllnadsdos två. Enkelt får det inte vara då kan ju folk fatta och förstå. Fast inte jag då såklart. Dummare dummast. Men spruta fick jag. Överlevt både hemresa och hit.

Annars försöker jag bli klar med grejer innan lördagen. Håller mig sysselsatt. Olika saker försöker stjälpa det här. Som turer till Ljusdal. Men mest då supportärenden på byn. VILL INTE skriker jag där. Men ibland måste man tydligen. Skulle kunna betala en femhundring för att slippa. Ja göra det med glädje. HATAR!!!

Musik blir det inte mycket. Men lika bra det kanske. Men kodande alltså desto mer. Glädjer väl bara mig. Men för undertecknad räcker alltså det. Ja och alltid retar det väl någon. Som vanligt.

Tills vi hörs igen.

ps Fick en SSD av äldste sonen, på söndagen när jag skulle starta upp datorn så diskkrasch. Aldrig tidigare har en sådan kommit så lägligt. Fick alltså chans att sätta i SSD’n direkt. Hej vad det går nu. Fast en dag åt helvete som kunde användas till bättre saker först såklart. Men det var det tamefan värt. Nästan allt jag kör på nu är saker jag fått av andra eller hittat. Återbruk. Tack för det kära söner och andra. ds

Categories
Internet of Things (IoT)

Så visas badtemperaturen i Hammarö Kommun med trådlösa sensorer

Hammarö Kommun beläget i Norra delen av Sveriges största sjö Vänern har sedan ungefär ett år tillbaka drivit ett IoT-projekt där man som en service till kommuninvånare och turister visar aktuell badtemperatur över kommunens populära badplatser samt vattentemperatur och väderdata vid Klackens Fyr längre ut från land. Vi har fått en pratstund med Mikael Nilsson, driftansvarig Nät på Hammarö kommun som berättar mer om projektet nedan.

Source: Så visas badtemperaturen i Hammarö Kommun med trådlösa sensorer

Categories
Musik

Perspektiven ändras

Ramlade över denna. Det är bra underligt. Nog såg man den där gamle mannen framför sig förut när man hörde den här låten. Nu känner man sig träffad av frågan och har direkt några råd redo att komma med. Det går alltså utför. Men åtminstone gör det det med ett flin på läpparna. “Alltid något” tänker man.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Uppsala

På resa. Igår. Uppsala. Fram och tillbaks. Hemma lagom sent. Bara lägga sig. Sover som en björn i december hela natten.

Besök i Uppsala hos son och flickvän är anledning till besök. Ny lägenhet har man som vi inte sett ännu. Man har fått hålla hårt i kronorna ett tag och kan släppa lite på det nu. Blir rörligare trotts bil som man kanske inte litar helt hundra på.

Det blir en trevlig dag ute i världen. Rent utav släktträff. Båda kidsen verkar ha hittat hem nu och det värmer såklart ett fadershjärta.

Uppsala är älskat. Det var de storas förändringarnas stad för mig. Ja de stora drömmarna också såklart, men sådana har jag haft på alla platser jag befunnit mig på. Ångrar ibland att vi lämnade Uppsala men gjort är gjort ändå och man går framåt står inte och grämer sig.

Summa summarum lär vi kunna åka ner oftare framöver och himlarna så vill.

Jag känner många av friheterna i blodet nu. Men stört är att ingen liksom längre kommer åt mig. Jag bryr mig inte om vad folk tycker längre. Tycker folk jag är dum i huvudet så går det alldeles utmärkt. Jag är helt söker på att många gör det också. Det säger hur som helst ofta mer om dom än om mig varje gång. Men mig hindrar det inte en sekund. Japp friheten finns där. Den mest värdefulla. En dag under veckan fråga en man från ett större företag om IT grejer liksom är ett hobbyarbete för mig. “Ja och jo så är det” svarar jag såklart utan att tveka. Han kan få tycka och tro vad han vill och andra andra med. Jag gör vad jag gör och kan vad jag kan oavsett. Eller hur? Bekräftelsens väg är bojornas väg också. Frihet en väg utan bojor som bär framåt.

Men nu är det arbetsvecka här i huset. Det finns en alldeles egen lycka i det. Jippie liksom.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Levandes

Jodå, jag lever. Men kodandes. Så in i helvete kodandes. Hinner inte mycket mer. Alltså lite blogg. Lite skriv. Lite annat liv. Mycket kod.

Categories
Musik

Hälsingetoppen

Hälsingetoppen den 22/4 – 2022