Categories
Swedish

Ohöra på höger öra

OK. Fortfarande “ohör” jag på höger öra. Ringde hälsocentralen igår dom fixade en tid idag på Ljusdals sjukhus. Eftersom jag är förkyld så blir det hela Corona-baletten. Vänta ute. Sen in till människor i full skyddsutrustning. En doktor kikar i öra ett. Kikar i öra två. “Ser bra ut”. “Du skall kanske fixa tid på hörcentral, behöver kanske hörapparat”. Jag “????? Men…” Han är borta, det finns ingen att fråga en endaste fråga eller stilla sin oro.

Nåja avvaktar och hoppas det löser sig av sig själv. Hatar arroganta läkare. Fel. Hatar ALLA arroganta människor.

Att det från en sekund till en annan skulle uppstå ett behov av en hörapparat ser jag som bara dumheter såklart.

Se där. Mer sjukdomsprat. Hatar det också! Mycket. Mest.

Men uppe tidigt och hemma tidigt. Fixar kabeln till garaget. Tar lite tvekan och funderande och tid. Många gamla lösningar och kablar som går kors och tvärs här i huset. Måste ta hit en elektriker någon dag som får kolla av allt så att det är riktigt säkert.

Regn och kyla. K och jag konstaterar att det är som det är. Man kan inte ojja sig för mycket. Får överleva. Får hitta på saker som funkar inne. Sommar är det. Men fågelsången har tystnat. Björktrastarna syns inte mer i gräsmattan. Däremot börjar den gamla damen får röda, härliga, vackra, söta körsbär. Skatorna och jag är exalterad över utvecklingen.

I år har vi både krikon och plommon på gång. Plommonen har ramlat av varje år av sig själv tidigare år men i år är det alltså lovande. Kanske får vi ett varsitt eller åtminstone ett plommon att dela på. Äpplen verkar det dessutom bli mängder av i år. Man borde musta och därefter frusta.

Plommonträd är förresten satt till minne av två snälla fastrar till mig eller snarare, dom blev väl fastrar till hela familjen. Ett fint sätt att minnas någon man tycker om är såklart att plantera ett träd eller en buske som växer med en . Bättre än stora stenar och döda monument definitivt.

Nyttjar Valsalva-manöver’n. Sköterska tipsar om den. Läser mig till resten. Kanske ger den och tålamod till slut hörsel tillbaks. Inte stor ide att försöka göra musik i det här tillståndet heller. Knappt lyssna.

Om det nu är de tre apornas tillstånd jag skall ta mig igenom så återstår nu alltså talet. Tycker nog att jag redan är lite hes. Tjoho!

Rocka på!

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Den tysta patienten av Alex Michaelides

Thriller. Äntligen liksom efter allt krim. och annat. Fast poliser med här också. Fast fler hjärnskrynklare. Lite förutsägbar är den helt klart. Men läsvärd.

Andra böcker som jag läst finns här.