Categories
Betraktelser & Berättelse

Semester

K inleder sin semester idag. Ni vet alla hur det känns den där dan man går av. Då och där ligger en oändlighet av ledighet framför en. Man får suga i sig. Sköna tider försvinner förbi snabbare än till och med vad löningar gör. Detta faktum säger en hel del.

Låtsassemestrarna börjar inte förrän nästa vecka. Dag -> oklart. Men ledigt på riktigt från det som är på låtsas skall det bli. Jag är bättre på det där numera. Kan koppla ifrån. Förr var det sämre med just det. Men då var det mindre saker som var på låtsas också å andra sidan.

Det återställs efter grävningen här idag. När man åker härifrån är allt bättre än innan. Man kan bara tacka. Skönt med seriösa aktörer. Känner jag Los rätt så lär det väl vara en och annan som klagar ändå. Den här byn är nog den plats där jag mött mest klagande av alla platser jag bott och verkat i. Men som vanligt är det bara några stycken som å andra sidan hörs mycket. Dom som tänker “dom” och “vi” i allt. Känner sig missfördelade i varenda detalj. Ja som helt enkelt måste gnälla för att de själva mår så jävla dåligt antagligen.

Som låtsasjobbare så kan man välja att inte lyssna på dem.

Så jag slår dövörat till.

De flesta Losbor är ändå förbaskat bra människor. Det får man aldrig glömma.

Sätter på kaffe. Inte bra. Kvällskaffe är ett gissel. Kan jag somna ikväll blir det att springa på toaletten stup i kvarten. Kan jag inte somna blir det också spring åt samma håll. Prostata och kaffe har en speciell och kinkig relation. Öl lika så.

Anledningen till kaffet är en burk med nybakade bondkakor. Jag menar vem kan hålla sig från att plocka med sig en näve ner till låtsaskontoret. Ja och något måste man ju ha att skölja ner dem ned också. Kaffe alltså. Det får bära eller brista.

Förresten måste jag ge Ellevio en stor eloge för att de fixade kabeln som de grävde av för flera år sedan. Trodde nog att jag skulle få laga det där själv, men man har utan att tveka tagit sitt fulla ansvar. Mycket bra gjort måste jag tycka. Att få el i garaget igen är såklart och självklart en stor lyx. Gräsfrö på köpet dessutom. Liksom.

Budar en krona på en skärm på Tradera idag. Tänker att går det så går det. Ja och den blir min. Visserligen får jag lägga till en hundring i frakt men summa summarum är att den transaktionen löser ett skapligt akut låtsaskontorsproblem.

Nu skall jag suga i mig mitt kaffe och koda några rader.

Categories
Betraktelser & Berättelse Musik

Namedropping

En sak som jag verkligen inte fattar är varför etablerade musiker är sådana idoldyrkare som de är. Det är ett jävla namedroppade hit och dit och upp och ner när man pratar med dem. Borde man inte istället vara lite immun mot det där när man själv är där liksom? Bara människor allihop liksom. Lite tröttsamt är det faktiskt. Är ju en sak om man beundrar någon för att de gjort en bra låt eller trakterar sitt instrument på ett galant sätt. Men det är aldrig det det handlar om. Ett känt namn skall liksom spilla över cred på den ande musikern.

Fattar inte. Jag. Nope.

Liksom.

Categories
Bilder

Eller möjligen…

Categories
Bilder

Och vinnaren är…

Categories
Swedish

Att begränsa antalet döda är din viktigaste uppgift, Tegnell

Finns det någonting som är viktigare under en pandemi än att människor ska överleva? Och hur kan man anse att en strategi annars har fungerat väldigt bra? När Anders Tegnell hävdar att våra förslag inte är ”vettiga” och ”genomförbara” underkänner han samtidigt de insatser som Norge, Danmark och Finland på ett så lyckosamt sätt genomfört, skriver 23 forskare och läkare.

Source: Att begränsa antalet döda är din viktigaste uppgift, Tegnell

 

Att forskare är oense. Inte alls ovanligt snarare  självklarhet som för forskningen frammåt.  Det finns olika sätt att se på saker och man bör diskutera öppet.  Men när blev Expressen och DN forumet för det? Man kan bara sucka tycker nog jag.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Äckligt, dammigt och lortigt

Jag städar kontor. Japp, det är verkligen på tiden. Det är rent ut sagt förbannat äckligt, dammigt och lortigt här på låtsaskontoret. En av fördelarna med att se dåligt var att man inte noterade det där. Rättelse: Den enda fördelen, och man får leta den jävligt hårt.

Dammsugare klarar 100 + 45 + 45 och lite till kvadratmeter sen är påsen full och säger att det får räcka. Tycker dammsugaren, dock inte jag. Men såklart, fler påsar, nope det finns det inte. Inte en endaste en. Slänger alltså iväg en beställning. De där kvarvarande 100 – några tiotal kvadratmeter får alltså tas då när nya påsar anländer. Men griper istället tag i skurandet av de dammsugna delarna av lokalerna (som inte alls är på låtsas). Detta genererar svartvatten. Men till slut ljuvlig doft av såpa i lokalerna. Sisådär, det går en dag.

Nu sitter jag här. Trött ocool gubbe med ont i kroppen. Löjligt såklart. Finns ingen anledning varken till trötthet eller ont. Men ändå är det där. Behöver mer fysiska sysslor alltså. Träning. Tecknen är tydliga. Fast nu får det räcka. Alltså för idag. Tar tag i koden istället. Låter hjärnan också få del av dagens träning. Söker jämvikten. Som alltid.

När jag sitter vid skrivbordet inser jag att det enklaste hade såklart varit att låna dammsugaren uppifrån lägenheten. Göra klart. Nåja, ibland hjälper hjärnan till när man behöver sitta lite på rumpan igen.

Nyheter, jag är i den ålder när man anser dem heliga. Dock inte längre låst av tablå nu när det finns SVT Play och andra appar. Men se dagliga nyheter det vill jag gärna. Hinner med ett webinar om ST’s nya nätverksprocessor innan dock. Men som vanligt är det mest en tidsspillan. Man tar in den där informationen snabbare själv genom att titta i ett datablad. Jodå, ibland får man titta länge och noga om man vill förstå. Men oftast hämtar man in massor med en genomläsning. Har svårt att förstå att tillverkarna kör så hårt med webinar. Men antagligen är jag bara för gammal för att ta in informationen den där vägen. Ja och min tid är snart ute så jag tänker inte lägga mig i.

Nyheterna ger väl inte så mycket dom heller o sanningen skall fram. Världen är galen. Galnast är Trump. Socialdemokraterna har glömt vad ordet “solidaritet” betyder. Inget nytt alltså.

Jodå, hinner få i mig lite mat också och diska lite innan jag vandrar ner för trapporna igen. K har möte med de sina. Vi möts i trappen – hon på väg hem, jag på väg ner till låtsaskontor – och säger “god kväll”. Vi innefattar säkert “god nat”t i det också eftersom jag nu oftast sitter här några timmar när jag väl satt rumpan i stolen.

Ja nu låtsasjobb då alltså. Ja och denna text som uppvärmning. Men på riktigt fast det nu är på låtsas. Jo, det kan ni ge er fan på…

Categories
vetenskap

Speed of light

Categories
Swedish

I agree

Categories
Swedish

En knut från helvetet

Categories
Swedish

Dryg

Nu kunde jag vara en dryg tekniker men låter bli…