Categories
Swedish

Ler

Nu ler jag resten av dan.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Öronen

Ju äldre man blir, desto större öron verkar man få. Möjligen är det en kompensation för att man hör sämre också eller också är budskapet helt enkelt att man skall lyssna istället för att prata. Ett råd som de flesta i min ålder definitivt behöver ta till sig även om man motvilligt tar till sig att rådet även gäller en själv.

Ljusdal idag. Köper några brädor och lite potatis till den veganska sillen som skall inmundigas i midsommar. Om man nu kan kalla det det. “Sill” alltså. Men det smakar som det. Är gott. Fast Aubergine i 1-2-3 lag plus några simsaladim är det ju egentligen.

Med tom tank åker vi. Macken i Los är första delmålet. Men bensin får man ingen där. Det går inte att välja pump. Jag vågar inte “laga” grejerna med “hård spark”. Så vi får åka ändå. Blir onödigt spännande när milen avverkas och tanklampan lyser starkare och starkar4. Fast det går bra. Vi släcker den i Färila. Hundrafemtio spänn. Inga fulltankar här inte.

Stimutbetalning idag. Mer än en fattig musiker gläds åt några midsommarkronor på kontot. Jag gläds med dem. Ingen påfyllning här. Vore roligt med åtminstone en sådan även om det bara var en spänn. Men har väl aldrig haft färre lyssnare än just nu. Fast inget man dör av. Tror jag.

Brädlapparna då. Jo K vill ha odlingslådor. Ja, jag med. Snickra alltså. Något som är roligt om man har verktyg och nytt virke. Alltså blir det roligt. Eftersom jag nu har båda.

Läser det här och vill genast sätta igång och bygga. Jag vet att det kommer att skrattas åt våra energiproblem i en framtid. Synen på den som en bristvara när energi egentligen är det enda vi har gott av.

Fast nu tänker jag dricka upp mitt kaffe.

Så det så!