Categories
Betraktelser & Berättelse

Sommar

Categories
Betraktelser & Berättelse

Virus

mona lisa with face mask
Photo by cottonbro on Pexels.com

Katterna nyser frenetiskt. Jag snorar. K med. N nyser. Sommar 2020.

Men det där är såklart inget som hindrar en viking. Nope, inte oss heller. Livet rullar på. Normalläge är karantän.

Idag, elkabel, koppla ihop saker. Så säger planen. Åtminstone fixa den del som är i garaget. Det tar lite tid det där. Undertecknad behöver tänka lite. Sen krävs väderprognos som gör att jag i alla fall inte behöver stå där och huttra. Sådan har inte funnits ett tag men det såg lovande ut på prognosen tidigare i morse, men just nu svarta moln över vår kulle.

Torsdag idag fast det var fredag igår. Vill i tiden. Men förhoppningsvis är det fredag imorgon också och lördag, söndag efter det. Men är det på annat sätt så bör väl också det gå att överleva.

Hår på huvudet som tenderar att se gråare och gråare ut för var dag som går. Kanske hinner man bli vuxen innan man dör om nu alla gråhåriga faktiskt nått dit. God kamrat från förr, den ende jag faktiskt har stadigvarande kontakt med, fyller sextio om en vecka. Man fattar inte. Tid som går. Utrymme att uträtta saker som krymper. HJÄLP! Det finns så mycket kvar att göra…

Men nu alltså. Tatta kabel. Leka kabeltattare. När strömmen återvänder till garaget blir det nämligen inte bara belysning och motorvärmarel där ute. Nope. Vedkap kan köras. Väderstation kan äntligen monteras på en bra plats. Om ekonomin tillåter skall jag sätta en pc där också i en uppvärmd låda att använda som backup maskin. Tanken är att säkra backuper om huset skulle brinna upp. Men vi drömmer om höns igen också. Osv. Uthus kan användas till mycket.

Men nu titta ren blek sol fram. Då får man passa på. Ut alltså.