Categories
Swedish

Så då så

Efter-midsommar-mörker där ute. Jag skall strax lägga mig. Trotts rätt tråkig bok. Den som tydligen ändå höjs till skyarna. Hjälper inte mig. klichéer är allt jag upplever i den där högen med sidor. Men tillräckligt intressant är den ändå för att man vill ta sig till slutet. Hämta in upplösningen.

Seg. Förkyld. Lite utsliten. Jag. Så sömn behövs.

Men egentligen handlar det väl bara om en dag till. Sen får det bli lite friare liv. Det där Lutheranska får jag låsa in i ett skåp i några veckor. Vet att det gör gott det där. Att det skapar sug igen. Att det till och med är skönt att koppla ifrån och av.

Men ser bra gör jag igen. HURRA! Min höger arm har inte varit bättre på många år. Idag när jag diskade kunde jag till och med lyfta iväg grejer med den armen. HURRA igen! Sen finns det såklart fler krämpor. Men inga som hindrar mig allt för mycket. Jag är inte mina krämpor. Men det har varit nära nu att jag vandrat i den riktningen nu under ett år eller två. Begränsningarna som skapas omskapar människan som begränsas.

Att avsluta dagen med två HURRA över livet är väl ändå inte så dåligt. Så därför slutar min dag här och nu.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Kontakt

Somnar idag också. I låtsaskontorsstolen den här gången. Vaknar av att yngste sonen står framför mig och försöker få kontakt. I min hjärna tar han form först i en dröm och sen bleknar han sakta fram i och med att verkligheten också gör det. “Hallå”. Vad som nu är “verklighet”. Eller ens “verkligare”. Han tror väl att det är tid för arv en stund den stackarn.

Powernap i låtsaskontorsstol är inte helt ovanligt. Fem, tio minuter halvsovande i tillbakalutat läge brukar ta mig upp på banan igen. Ovanligare är att det att jag somnar på riktigt som idag. Men det har hänt förr. Spelar ingen roll såklart. Effekten blir densamma. Man piggnar till. Orkar vandra vidare.

Men ont i kroppen, halsen, snorig. Japp förkyld. Antagligen därifrån den extra tröttheten kommer också. Irriterande nu när jag vill få bort lite från todo-listan för framtida nära semestersegrar.

Smith & Thell snurrar fortfarande såklart

Det är som en godispåse. Går inte sluta äta/lyssna. Snurrar i huvudet också mellan spelningarna på Spotify. Det enda man kan göra som befrielse är att lyssna sönder. Befria sig genom utnötning. På dom bara, liksom.

Vad vore jag utan musik?

Sommar i P1 snurrar på. Som vanligt är det de avsnitt man inte har så mycket hopp om som är de mest lyssningsvärda. Det är därför man måste ge sig in i varje dags avsnitt så fördomsfritt man nu kan. Man blir nästan alltid överraskad. Som i dagens avsnitt med Therese Lindgren Lyssningsvärt! Det är inte lätt att leva.

Nu skall jag snora på och lägga kod till kod och få det hela att bli till något i slutänden. Med musik går allt.

Liksom