Categories
Betraktelser & Berättelse

Jaha

Det snöar i alla fall inte. Nope!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Huva

Så, ännu en dag. Enöring fortfarande. Det är OK. Såklart. Man får ha tålamod. Nyttja Valsalva-manövern.

Kallt, blåsigt, ute. Men OK såklart. Man får stå ut.

Blöder näsblod. Inte OK men överlevnadsbart. Man stoppar in en pappertuss och klarar av.

En vanlig onsdag mer eller mindre här på kullen. Skall strax gå ut och fixa lite med bilskrället. Vindrutetorkararm som lossnat. Slang som torkat sönder. Hittar säkert något mer. Så är det ju.

Mobiltelefon dök upp en dag rätt vad det var. Ompackad i Nederländerna. Moms och tull noll. Hurra. Kineserna hittar alltid vägar runt galenskaper. Fast särskilt solidariskt är det såklart inte. Jag tror ändå på ett samhälle där människor är solidariska med varandra och betalar skatt. Men de där sjuttio kronorna till Postnord slipper jag gärna. Rätt är väl att plocka bort postsubventionerna för Kineserna istället.

Men nu med en ASUS ZenFone Max Pro (M1) ZB602KL för precis en tusenlapp är livet lättare också på det materiella planet. Märkligt vad man har blivit beroende av smarttelefonerna. Tyvärr packade min gamla ihop helt. Fanns en mycket bra kamera på den och jag hade tänkt använda den som IP kamera. Men det sket sig alltså. Finns lite andra gamla mobiler som får duga till den där IP grejen.

Men det är alltså dags att klä på sig och ge sig ut i den Svenska sommaren. Semester kan jag förövrigt rekommendera. Det är inte dumt alls. Bara man tillåter sig en tids invänjning in i det avslappnade livet.