Categories
Betraktelser & Berättelse

För upplänningar

"Dramamanus sökes!
Vi vill veta vad som skrivs i Uppland, och den viljan delar vi antagligen med många andra. Därför startade vi rummet ”Korta pjäser”. I det gör vi återkommande läsningar av nyskrivna manus (ibland äldre) på en teaterscen. Vanligtvis Teater Blanca. I det här rummet behöver dina texter inte vara helt färdiga, men du bör ha kommit en bra bit på väg. Här kan du pröva vad som funkar på scenen. Nu söker vi manus, därför: inventera byrålådorna och sprid ordet.
Eller vill du skriva dramamanus? Då är det lämpligt med dialoger på omkring 8 sidor, eller för fyra personer, 16 sidor ungefär. Ingen ersättning utgår.
E-post: kontakt@litteraturcentrum.se
-----
Höstens korta pjäser på Teater Blanca
Teater Blanca i Uppsala
Med elever från Wiks folkhögskolas teaterlinje
Torsdag 5 december?, kl 19:00-20:30
Teater Blanca, Österplan 1, Uppsala
Fri entré!
Categories
Musik

Morgonuppiggande

Categories
Musik

AC/DC

Categories
Betraktelser & Berättelse

En ny dag.

Vattnar “tanterna”. Flyttar. Pelargoner får ge vika för vinter. Innanfönster skall in. De får inte plats. Jag pratar lite snällt med dem. Berättar att snart är det vår. Sticklingstid, omplantering och en ny säsong för dem som drottningar där i norrfönstret. Japp. Norr. Förvånar mig att de trivs bäst där. Men så är det. I söderfönstren kämpar de. Vill inte. Möjligen är den min närhet som förminskar. Vet inte. Norr är bäst. Tydligen.

En ny dag har börjat här i låtsasvärlden.