Categories
Swedish

Trots sopsortering återvinns bara en fjärdedel av avfallets värde | Aftonbladet

Source: Trots sopsortering återvinns bara en fjärdedel av avfallets värde | Aftonbladet

Categories
Swedish

Times Square idag

https://www.freehugscampaign.org/                          Vem vill inte ha en kram liksom!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Visionerna

Klockan är en bit efter sex. Det är minus tolv och fallande där ute. Måste ut och sätta i motorvärmare. Glykolblandningen ligger på -15. Lite högt för Hälsingland. Men det skall väl ordna sig. El från forsar och kärnkraftverk får hjälpa till att hålla kylvätska rimligt flytande för vattenpumpar att orka med. Ja och hålla bilar startbara. Fast ingen plan finns att åka någonstans. Men man vet aldrig. Rätt vad det är skall man ut och se världen för att den måste ses.

Vilar som varje helg. Det var ett år av vila förra året och det fortsätter så i år. Helgvila alltså. Det sovs och det läses och det tittas på film på helgerna. Inte mycket mer blir det. Man får skämmas lite. Eller mycket. Slö. Eller också är det bara “gammeln”. Men slö då också såklart. Att tro att det är välförtjänt är väl att ta i.

Jodå, vi bär in pellets idag också. Hela familjen hjälps åt. Då går det på ett kick. Inga problem. In med alltsammans bara. Hulken dräglar såklart där han står och hoppar i sitt pannrum och ser säck efter säck bäras förbi. Husets herre. Det var länge sedan jag lärde mig vem som är herre och vem som är slav här vintertid. Andra herrar regerar under sommarhalvåret. Jag alltid samma slav under tingen.

Men en underbart vacker vinterdag idag. Klarblå himmel, sådär som den bara blir vintertid. Mängder av vit gnistrande snö. Tamefan om man inte skulle sakna det här ändå om man inte hade vinter. Det där slasket och de bruna snöhögarna saknar man ju såklart inte. Men det här jungfruliga vita. Men kortare fick den gärna vara vintern. två tre månader kortare skulle sitta fint. Fast nu går det fort. Snart är januari avklarad. Sen klämmer vi februari. Ja och sen Vasaloppssöndag och då är allt är över. Nästan. I princip. Fågelsång och imponerande hackspetstrumsolon dagligen därefter.

Men min låtsasarbetsvecka börjar alltså här. Det känns bra och riktigt. Som för varje annan vecka hoppas att jag att den här blir lång och seg och ger många timmar att låtsasarbeta på. Tyvärr hörsammas sällan det där. Veckorna swishar iväg och tar slut. Bra då såklart för att årstiden hänger med men dåligt för den som vill hinna med att realisera sina drömmar. Ja visioner, det låter liksom mer seriöst, men är väl samma sak egentligen. Eller inte. Om de är ens egna. Hur som helst är det gott att leva. Det räcker långt i ett liv bara det. Tycker jag då. Men bry dig inte om det.

 

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Det finns alltid förlåtelse av Anne B. Ragde   (Berlinerpopplarna)

Blir förskräckt av inledningen. De två underbara bögarna i Danmark blir till överspelade pajaser. Men fokus flyttas från dem, ja och de mildras i sitt “lilla hjärtat” tugg också, ja och lite skummande av de delarna, och till slut blir det här en helt underbar bok. Läs!

Andra böcker jag läst finns här.

Categories
Meterologi vetenskap

Två busväder till på väg…

Categories
vetenskap

Mycket bra…

Mycket bra och läsvärd artikel om matematikens skönhet. Det är min äldste son Jonas som försöker få mig att förstå hans passion i livet, Japp, jag fattar. Glad att få den möjligheten. Följ din passion och finn din lycka. Det enda råd jag bjuder på.

Categories
Bilder

Tulpanfält i Holland