Om någon timme…

Om några timmar så har jag och K varit tillsammans i 37 år.  Det ni!

Allt började på en fest i en studentkorridor i Uppsala. Ingen av oss var ute efter en relation. Det fanns alldeles för mycket att stå i.  Men så blev det som det blev ändå. Man vet aldrig när det där tillfället kommer som kastar iväg ens liv i en helt ny riktning. Det är det som i slutänden gör varje dag spännande och värd att leva.

Mätarställning: 336745, aldrig tvättad

Jo jag är nervös för besiktningen av bilen. Skuldsaneringsmarginalerna är små. Förbannat små och att få några anmärkningar för mycket gräver stora hål som kan ta månader att reparera. Åtminstone under eldningssäsong. Bil är ändå ett  måste här.

Så jag beger mig ned mot Ljusdal med en klump i magen. Sexton minus. Isande. Sitter där och väntar. Får komma in efter en kvart. Kommer ut efter tio till. “Handbroms höger bak ur funktion”. Den enda anmärkningen! HURRA! Jag har haft det problemet nästan varje år. Åtminstone på någon sida. Kan fixa själv.

Firar såklart med ett paket semlor. Skulle tröstat mig med samma sak i motsatt läge. Det är tur att man har de där bakverken att hålla fast vid.

Med de nya 14 månaders reglerna så kan jag nu fixa en besiktningstid som infaller på sommaren. Perfekt. Allt blir mycket, M Y C K E T, enklare då. För vem fan ligger frivilligt under en bil i vinterrusk. Jo, jag ligger där, har gjort, bytt generator i minus tretttio, men inte frivilligt. Under sommaren kan det nästan vara roligt ibland att meka lite med bilen. Ja, jag skrev “nästan”. Och “lite”. Märk väl.

Tror nog att det finns änglar ändå. Som hjälper oss. När man nästan inte orkar. Japp liksom.

Kinapaketen

Tittar man på en konstruktion på typ hackster.io så hittar man oftast en inköpslista. Tio grejer som beställs för en hundring från Kina för att bygga ihop projektet. Kunskap på köpet. Ja i alla andra länder än Sverige då såklart. Här blir det 10 * 75 spänn plus komponentpriset. Ja Svenska ungdomar får väl ge sig ut på gatorna. Röra på sig. Kasta sten (tycker jag). Det är så jävla dumt alltsammans. Moms är en sak. Men den där förbaskade avgiften. Grrr…  Ett under föds här i maker-rörelsen. Och så dödar man den!  Antagligen för att man inte förstår. Inte kan se bortom det första draget ens i ett uppenbart scenario.

VIC-20/64/Atari/Sinclar ZX80 mm maskinerna skapade det teknikklimat vi har idag. Ingen kom på såhär idiotisk idéer då. Inga straffskatter. Inga idiotavgifter. Man fick leka. Lära sig. Skaffa sug intresse och motivation att dyka djupare in i tekniken genom högre studier

Dumt! Urdumt! Blä! Liksom!